Fudbaleri Lidsa (©Reuters)
Fudbaleri Lidsa (©Reuters)

NAJAVA DANA (ponedeljak, 2. novembar): Krčka se goleada na Eland Roudu, Zvezda nastavlja seriju pobeda protiv Krke

Vreme čitanja: 4min | pon. 02.11.20. | 06:57

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas

Izabrane vesti

Na Krejven Kotidžu snage će odmeriti dva od četiri tima premijer lige koji ne znaju za pobedu od starta sezone. Nešto bolje stoje gosti sa tri remija iz šest mečeva, dok izabranici Skota Parkera imaju svega jedan bod. Oba tima primila su po 14. golova što im daje epitet druge najporoznije odbrane u engleskoj eliti – samo je Liverpul primio više. Prethodna četiri međusobna duela završena su remijem. Poslednji put mreže se nisu tresle, a pre toga je u tri navrata bilo 1:1.

LIDS – LESTER, 21.00

(Fudbal, Engleska 1)

Sve ono što smo od timova Marsela Bjelse, odnosno Brendana Rodžera, nagoveštava da je goleada na Eland Roudu vrlo realna. Lisice posle šest prvenstvenih mečeva još uvek nisu odigrali nerešeno, u četiti pobede i dva poraza. Paraleno su maksimalno kvalitetno arhivirali obaveze u Ligi Evrope gde nakon dva kola imaju stoprocentan učinak. Lids i Lester su napravili su odlične uvertire za međusobni okršaja pošto je domaćin u prošlom kolu bio ubedljiv protiv Aston Vile, dok je tim sa King Pauer stadion prvo porazio Arsenal, a potom i Aek. Problem za goste predstavljaće izvestan izostanak desnih bekova Timotija Kastanja i Rikarda Pereire.

VERONA - BENEVENTO, 20.45

(Fudbal, Italija 1)

Poselenja četiri duela Verone i Beneventa donela su po dva trijumfa obe ekipe, uz detalj da kada je slavio klub iz grada Romea i Julije, to je činio sa po jednim golom u mreži rivala. Veštice su bile ubedljivije i dobijale sa po 3:0. Ivan Jurić ima dosta kadrovskih problema, a teoretski bi u predstojeći duel da uđe sa rotacijom skraćenom za desetak fudbalera. Veštice su izgubile poslednja tri duela primivši 11 golova. Verona je eliminisala Veneciju u kupu, a pre toga igrala nerešeno sa Juventusom i Đenovom.

HOFENHAJM – UNION BERLIN, 21.00

(Fudbal, Nemačka 1)

Klub iz Zinshajma je oba puta prošle sezone pobeđivao protivnika iz nemačke prestonice, u dve utamice dao mu je ukupno šest golova, ne primivši ni jedan (4:0, 0:2). Proteklog vikenda Hofenhajm je odigrao nerešeno sa Verderom, a par dana pre i par dana posle tog meče, pobeđivao je Crvenu zvezdu, odnosno Gent u Ligi Evrope. Upravo sa četiri gola belgijskom timu domaćin je napravio odličnu uvertiru za okršaj sa Unionom. Berlinski tim je u pristojnoj formi pošto je u poslednje četiri utakmice u tri navrata igrao nerešeno 1:1 i zabeležio pobedu 4:0 protiv Manjca.

VILJAREAL – VALJADOLID, 21.00

(Fudbal, Španija 1)

Viljareal ima samo jednu mrlju ove sezone, poraz 4:0 od Barselone. Mimo toga, sve ostalo bilo je vrlo korektno i kvalitetno. Sa još tri pobede i remija pozicioniran je u gornjem domu tabele španske primere i trijumf kod kuće dodatno bi ga pogurao ka samom vrhu. Poslednjih pet međusobnih duela ova dva tima nisu doneli više od dva pogodtka. U tom periodu videli smo dve pobede Valjadolida, dva remija i trijumf Žute podmornice.

VAREGEM – KORTRAJK, 20.45

(Fudbal, Belgija 1)

Samo su Vasland-Beveren i Muskron lošiji od Varegema u Župiler Pro ligi ove sezone. Zulte je poražen na prethodna tri meča za ukupno sedam poraza iz deset ligaških mečeva. Domaćin sa 24 primljena gola važi za najlošiju defanzivu prvenstva i to bi Kortrajk, odnosno njegov najbolji strelac Embojo morali da iskoriste sa skok u evrozonu. Poslednji put Varegem izdržao i sprečio Kortrajk da trijumfuje, ali pre toga klub sa zapada Belgije vezao je šest pobeda.

GUANGDŽOU EVERGRANDE – PEKING GUAN, 13.35

(Fudbal, Kina 1)

Guan i Evergrande u revanšu polufinala odlučuju ko će se boriti za trofej koji brani upravo ekipa Fabija Kanavara. Prva utakmica donela je mnogo agresivniju igur Gvangdžoua koji je čak 25 puta šutirao ka golu rivala, ali od toga su samo četiri išla u okvir. Nema sumnje da će slična priča biti i u revanšu, gde će Tigrovi morati da porade na preciznosti. Poslednji duel pre pomenutog remija bez golova, ovi rivali odigrali su pre godinu dana i tada je Evergrande slavio 3:1.

BRAGA – FAMALIKAO, 19.45

(Fudbal, Portugal 1)

Braga je otvorila Primeiru porazima od porta i Santa Klare, a onda je početkom oktobra počela da briljira, vezavši pet pobeda. Tri su došle u prvenstvu, padali su Tondela, Nasional i Gimaraeš, a dve su zabeležene u Ligi Evrope protiv Zorje i Aeka. U tih pet mečeva Braga na tri nije primila gol. Famalikao koji je vezao tri prvenstvena remija se nada da može da prekine seriju domaćina, a ta želja nije neutemeljena jer su prošle sezone oba duela sa Bragom završili nerešenim ishodom.

BOAVISTA – BENFIKA, 22.00

(Fudbal, Portugal 1)

Nisu čelnici Benfike bez razloga vratili Žorža Žezusa na Luž. Cilj je bio da se povrati titula i novi mandat vremešnog stručnjaka kombinovan sa velikim izdacima na letnjoj pijaci daje rezultate. Orlovi posle pet rundi imaju maksimalan učinak i gol razliku 15:3. Sada idu na noge Boavisti koju su pobeđivali pet puta uzastopno. Tri puta su joj davali bar četiri gola. To im daje za pravo da na umu imaju samo jedan cilj. Da nastave pobedničku seriju protiv tima koji ove sezone nema prvenstveni trijumf.

CRVENA ZVEZDA - KRKA, 18.00

(Košarka, ABA 1)

Krka stiže u dvoranu Aleksandar Nikolić sa idejom u koju verovatno ni sama ne veruje. Da može da iznenadi najdominantniji tim dosadašnjeg toka Aba lige. Crveno-beli prosečno postižu 92 poena po meču i ne bi iznenadilo da protiv slovenačkog predstavnika prebace tu brojku. Krka im jeste nanela poraz prošle sezone, ali je već u narednom meču ekipa sa Malog Kalemegdana odgovorila sa stotkom. Takođe u poslednjih osam međusobnih duela Krka je samo jednom slavila.



tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara