Napredak (©Starsport)
Napredak (©Starsport)

Najbolja igra za najveću posetu: Gaćinović „naštelovao“ Napredak da pregazi Pazar

Vreme čitanja: 4min | ned. 25.02.24. | 18:44

Čarapani oduševili, gosti ispali iz evropske zone – 3:1

Nemoguće je to bilo tempirati, ali je Vladimir Gaćinović sve kockice svog tima posložio u meču protiv doskorašenjeg kluba. Golovima Mršića, Majdevca i Bastajića Napredak je u sudaru sa Pazarcima demonstrirao najbolji fudbal u dosadašnjem toku prvenstva, dozvolivši Ljajiću da samo ublaži poraz - 3:1.

Kruševljani su time napravili korak koji je ih je učvrstio na sredini tabele, dok su Pazarci, posle nekoliko nedelja u najboljih pet, trenutno na šestom mestu Mozzart Bet Superlige. Sjajnu partiju Čarapana ispratila je i najveća poseta u Kruševcu ove sezone.

Izabrane vesti

Teško je izdvojiti pojedince iz sastava Vladimira Gaćinovića, jer je u celini blistao na terenu, a posebno se to odnosi na napadačku liniju. Zličić je upisao asistenciju, Majdevac gol, Mršić pokazao da izlaskom u šesnaesterac rivala i te kako zna da podigne vazdušnu opasnost za protivnika, Bastajić se na najbolji način ponovo predstavio kruševačkoj publici posle povrede, Vukajlović osim odlične defanzive znao da napravi probleme u odbrani Pazara. A šta tek reći za Marinkovića, koji je sa prelomom prsta na svoju ruku izašao danas na teren pod Bagdalom. Ipak, nekako je ritam na sredini terena, taman tamo gde je sve moralo da bude perfektno povezano između odbrane i navale, davao kapiten Uroš Ljubomirac, koji je više nego srčano predvodio saigrače.

Odlično poluvreme za Napredak, verovatno i najbolje u dosadašnjem toku Mozzart Bet Superlige, dalo se naslutiti već posle uvodnih nekoliko sekundi, s obzirom da je iz dobre pozicije Majdevac oprobao udarac. Kruševljani su čekali prvu veliku šansu, a stvorili je posle kornera u 17. minutu. Ta prilika značila je i prvi pogodak na meču, s obzirom na to da je nakon centaršuta Zličića Mršić glavom zatresao mrežu.

Našao se Majdevac u šesnaestercu gostiju u 35. minutu, probao da zaobiđe Fajeda, ali ga je defanzivac gostiju faulirao, što je značilo penal za Napredak. U gol ga je pretvorio upravo Majdevac, upisavši drugi pogodak za Čarapane u šampionatu i to protiv svog dojučerašnjeg kluba.

Sve je bilo na strani Napretka u tim trenucima, već izvesno prelomnim za krajnji ishod. Punio se istok publikom i, uz već popunjeni zapad, počeo da ravna najbolju posetu u sezoni pod Bagdalom sa najboljim minutima za tim Vladimira Gaćinovića. Kao šlag na te detalje, četiri minuta nakon drugog pogotka, krenula je sjajna kontra za Čarapane: Ljubomirac je odradio najveći deo posla, pronašao Jovanovića, čiji je šut zaustavio Mirković, ali je na loptu natrčao Bastajić i preciznim udarcem doneo nedostižnu prednost.

Moglo je za Kruševljane sve da bude idealno posle prvog dela igre da Vukajlović u nadoknadi rukom nije zaustavio loptu, upućenu u kazneni prostor od strane Bojata. Uz pomoć VAR-a pravedno je dosuđen još jedan penal u Lazarevom gradu, a precizan je u poslednjim sekundama sa bele tačke bio Ljajić, ostavivši nadu Pazarcima da na sve ili ništa krenu u nastavku.

Bez obzira na gotovo idealno poluvreme za domaćina, nisu nezasluženo gosti stigli do pogotka, jer su pre njega Bojat, Ljajić iz slobodnog udarca i Obradović probali šutevima da iznenade Savića, doduše, nijednim preciznim udarcem.

Ipak, dva gola prednosti bila su značajna zaliha za Čarapane, pa je Igor Matić (koji nije upisao pobedu sa Pazarcima ni u prva dva uvodna kola polusezone) morao da izvrši duplu izmenu na pauzi. Momčilović i Floro preselili su se na klupu, a Srećković i Čermelj dobili šansu na terenu.

Pazar je imao loptu u posedu, ali su dobre šanse izostajale, te su se sredinom poluvremena na terenu našli i Šćepović i Knežević, dvojica ofanzivaca. Matić je morao izmenama da menja ritam, a čini se da je Gaćinović dao ključni savet timu na poluvremenu, jer u nastavku Napredak smirenom igrom privodio meč kraju.

Da za Pazarce baš ništa ne ide po planu bilo je jasno dvadesetak minuta pre kraja meča, kada se, u duelu sa Mršićem povredio Adem Ljajić, uhvativši se za zadnju ložu.

Ništa značajno, osim dva poništena gola za domaćina, nije se dešavalo do kraja meča, te je Pazar upisao treći uzastopni meč bez pobede u nastavku sezone (četvrti, računajući jesen), dok se Čarapani zabeležili peti meč zaredom u kojem nisu poraženi.

NAPREDAK - NOVI PAZAR 3:1 (3:1)

/Mršić 17, Majdevac 35, Bastajić 39 - Ljajić 45+4/

Stadion Mladost, Kruševac 

Sudija: Minaković Nenad

Crveni karton: Sise (Novi Pazar) u 95. minutu

NAPREDAK: Savić 7 - Mršić 7, Marinković 7, Vukajlović 7,5, S. Jovanović 6,5 (od 90. Stevanović) - Krstić 6,5 (od 90. Jović -), Ljubomirac 7,5, Zličić 7 (od 80. Marjanović -), Bastajić 7,5 (od 73. Đ. Jovanović -), Blagojević 6,5, Majdevac 7,5 (od 73. Stanojlović -).

NOVI PAZAR: Mirković 5,5 - Azemović 5,5, Fajed 5, Floro 5,5 (od 46. Čermelj 5,5), Bojat 6 - Momčilović 5 (od 46. Srećković 5,5), Sise 5, Đo 5,5 - Karaklajić 5,5 (od 62. Knežević 5), Ljajić 6 (od 74. Petković -), Obradović 5 (od 62. Šćepović 5).

Igrač utakmice: Uroš Ljubomirac (Napredak) 7,5..

MOZZART BET SUPERLIGA, 22. KOLO

Petak:

IMT - Radnički Niš 0:3 (0:1)

/Ilić 44, Smajlagić 46, Vukić 71/

Subota:

Radnik Surdulica - Partizan 1:2 (0:0)

/Šovšić 90+4 penal - Marković 70, Baždar 90+2/

Crvena zvezda - Čukarički 3:0 (2:0)

/Kanga 8 pen, Endijaj 37, Bukari 75 pen/

Železničar - TSC 2:3 (0:2)

/St. Jovanović 61, Kahvić 90 - Ćirković 4, 59, Pejić 19/

Nedelja:

Javor - Radnički 1923 0:3 (0:3)

/Vidosavljević 37, Bevis 45+1, 45+3/

Napredak - Novi Pazar 3:1 (3:1)

/Mršić 17, Majdevac 35p, Bastajić 39 - Ljajić 45+4p/

Vojvodina - Spartak U TOKU

Ponedeljak:

16.30: (2,40) Mladost Lučani (3,35) Voždovac (2,95)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Uroš LjubomiracNapredak KruševacFK Novi PazarMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara