Najbolji tim 30. kola Mozzart Bet Superlige: Nikolić je uzor kakvog tražiš! Radulović traži drugu šansu u Zvezdi

Vreme čitanja: 4min | pet. 21.04.23. | 09:32

Dominacija igrača Čukaričkog i Vojvodine

ZORAN POPOVIĆ (Čukarički) 7,5 – Nije Partizan bio bogzna kako dobar u tenzičnom derbiju poslednjeg kola regularnog toka Superlige, ali ono što je malo uspeo da stvori – a potegao je prvi – Zoran Popović je anulirao. Imao je tu nesreću da najbolje godine karijere prove u senci Milana Borjana u Crvenoj zvezdi, ali nema apsolutno nikakve sumnje da je reč o jednom od najboljih golmana Mozzart Bet Superlige. A među stativama je konkurencija nikad jača.

ALEKS VIGO (Crvena Zvezda) 7 – Nije Crvena zvezda oduševila protiv Radničkog 1923, mada nije više ni lako Milošu Milojeviću da motiviše ekipu koja odavno planira gde će na letovanje. Ali vrela argentinska krv Aleksa Viga tera napred i kada su drugi usnuli. Posle prvenca u večitom derbiju zaista maestralan udarac za minimalac protiv kragujevačkog superligaša. Polako, ali sigurnio Vigo kipuje simpatije navijača. Nastavi li ovako u Evropi sledeće sezone zacementiraće mesto u njihovim srcima.

Izabrane vesti

UROŠ VITAS (Vojvodina) 7 – Vojvodina je u manjem od dva derbija kola savladala Novi Pazar, odbranila peto mesto i sigurnim korakom nastavila ka Evropi. Blickrig u drugom poluvremenu doneo im je bodove, ali ništa od toga ne bi bilo da defanziva predvođena Urošem Vitasom nije obavila sjajan posao što i nije toliko lako imajući u vidu da Novi Pazar ove sezone igra veoma direktan fudbal i brzom tranzicijom zna da napravi velike probleme protivnicima. Vitas nije najbrži štoper na svetu, ali nije naseo.

UROŠ DREZGIĆ (Čukarički) 7,5 – Zna se već kad je preko puta Partizan – prvi i osnovni zadatak je zaustaviti Rikarda Gomeša. I mada je on umeo da nestane i ranije u velikim utakmicama poput derbija sa Crvenom zvezdom na Banovom brdu je i Uroš Drezgić odigrao – kao veliki. Vrlo zrelo za njegovih 20 godina, čvrsto u duelu, zalepio se za Rikarda, ušao mu u kost i nije mu dao da se okrene. Samo neka tako nastavi i ko zna dokle će da dogura.

MILAN LAZAREVIĆ (Vojvodina) 7 – Drugi od trojice predstavnika Vojvodine u timu kola. Ovog puta nije bilo njegovog konkretnog učinka u ofanzivi, ali jeste odradio što je do njega i zatvorio krila po kojima Pazarci najviše prete. U Novom Sadu ništa nisu napravili, dobrim delom zato što su protiv sebe imali i jednog od najpouzdanijih bekova lige.

ALEKSA ĐURASOVIĆ (Spartak) 7 – Neće Spartak po dobrom pamtiti gostovanje kod Kolubare, pretrpeli su Subotičani novi poraz, treći u poslednja četiri kola i u nastavku sezone preti im grčevita borba za opstanak. Međutim, 20-godišnji Aleksa Đurasović će imati i jednu lepu uspomenu iz Lazarevca, iako je na teren kročio tek početkom drugog poluvremena. I malteme momentalno doveo goste u vođstvo. Ujedno postigao svoj prvenac u seniorskoj konkurenciji.

IFET ĐAKOVAC (TSC) 7 – Već se ustalio među najistaknutijim pojedincima Mozzart Bet Superlige. Uz Luku Ilića i Sašu Jovanovića nesumnjivi lider Topolskog sportskog kluba. Još jednu zapaženu rolu imao je na krovu tržnog centra gde je TSC pokazao klasu pobedom od 3:1 protiv Voždovca. Da je bilo malo više sreće Ifet Đakovac je mogao i do gola, ali je dva puta bio zamalo neprecizan. Što ipak ne umanjuje njegov doprinos igri TSC-a, koji sada ima već pet bodova prednosti nad Partizanom

ĐORĐE IVANOVIĆ (Čukarički) 8 – Pet bodova više od Partizana ima TSC, a ima i Čukarički. Zasluga Đorđa Ivanovića pre svih. I mada on nije slavio pogodak protiv bivšeg kluba kao da jeste bio ekstra motivisan da pokaže da je zaslužio više. Kako je samo pobegao Siniši Saničaninu u tom 46. minutu i smireno protnuo loptu pored Nemanje Stevanovića. A, nije ni samo do tog gola. Prethodno je dobrano zagrejao dlanove Partizanovom golmanu, imao još nekoliko udaraca, jednostavno – najviše je grizao.

UROŠ NIKOLIĆ (Vojvodina) 7,5 – Možda vam je promakla septembarska priča Mozzart Sporta o golgoti koju je prošao ovaj momak u protekle dve i po godine, ali ako je neko zaslužio ovo što mu se sada dešava onda je to Uroš Nikolić. U potpunosti se rehabilitovao posle teške povrede zbog koje su mu govorili da neće moći ni da potrči, a kamoli da igra fudbal i evo ga sada: pet golova na poslednjih sedam utakmica, ukupno sedam uz dve asistencije. Ovakva upornost morala je da bude nagrađena. Kapa dole. Uz napomenu da mu je golman Pazara Slavković skinuo još dva gola sa konta.

ANDRIJA RADULOVIĆ (Radnik) 7,5 – S velikom nadom čekali su ga u Crvenoj zvezdi, možda nije uspeo iz prvog pokušaja, ali izgleda je ozbiljno shvatio da mora da ovosezonske pozajmice mora da iskoristi na maksimalan način. Četiri gola dao je na kaljenju u novosadskoj Mladosti, sada je stigao do trećeg u Surdulici. I to kakvog. Pored dvojice čuvara se izborio za proctor, onda odapeo strelu sa 20 metara za minimalac protiv Napretka. Sigurno kandidat za gol kola.

UROŠ ĐURANOVIĆ (Kolubara) 7,5 – Zašto je Spartak prosto stao posle vodećeg gola, kada mu do tog trenutka Kolubara nije šutnula na gol, to je pitanje za Subotičane. Za Uroša Đuranovića samo pohvale, jer je on bio čovek preokreta. Prvo je uspeo da u gužvi u kaznenom prostoru primi jednu loptu i iz okreta je smesti u mrežu za izjednačenje, a zatim i da – nehotice ili ne, manje je važno - asistira Vanji Iliću za konačnih 2:1.



tagovi

Tim kola Mozzart Bet SuperligeZoran PopovićAleks VigoUroš VitasUroš DrezgićMilan LazarevićIfet ĐakovacUroš ĐuranovićĐorđe IvanovićAndrija RadulovićUroš NikolićAleksa Đurasović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara