Najbolji tim 32. kola Mozzart Bet Superlige: Luka Ilić konstantna opasnost, Saša Jovanović – noćna mora za rivale

Vreme čitanja: 4min | pet. 28.04.23. | 13:16

TSC posle pobede nad Čukaričkim dominira u idealnoj postavi 32. runde takmičenja

MILAN BORJAN (Crvena zvezda) 7,5 – Nije to bio derbi po volji navijača Crvene zvezde, nadali su se da će njihovi miljenici iskorisiti to što je Partizan van forme, ali – ofanzivci su zakazali. Srećom po Miloša MillojevićaMilan Borjan nije. Samo za onu odbranu udarca Bibarsa Natha zaslužio je mesto u timu kola, a bilo ih je još. Ova jedna je međutim u konkurenciji za odbranu sezone.

SADIK ABUBAKAR (Radnik) 7 – Ako Surduličani uspeju da sačuvaju status superligaša Sadik Abubakar će biti jedan od junaka. Tek se vratio u postavu Slavoljuba Đorđevića i derbi juga sa Radničkim rešio golom u 69. minutu. Nije to bila posebno zahtevna situacija, ali defanzivac iz Gane je bio gde treba i Radnik je prvi put ove sezone pobegao sa mesta koja znače direktno ispadanje u Mozzart Bet Prvu ligu Srbije.

Izabrane vesti

JOSIP ČALUŠIĆ (TSC) 7 – Imao je Čukarički opasnih naleta u možda i značajnijem od dva derbija kola, posebno u prvom poluvremenu, ali ozbiljnih problema bilo je kada bi naleteo na zid pred golom TSC-a. U njemu i Josip Čalušić, koji je u poslednjoj liniji sa petoricom obavio odličan posao, mada ne bismo pogrešili ni kada bismo u tim kola uvrstili i Gorana Antonića. No, ovog puta Čalušić.

IGOR VUJAČIĆ (Partizan) 7 – Navikao je već stameni Crnogorac da sluša česte kritike navijača za povremene kikseve, ali jedna od njegovih najjačih strana je što ih verovatno ni ne čuje. Ima tu sposobnost da se podigne kada svi misle da neće moći da izroni. U 170. večitom derbiju nije dao Aleksandru Pešiću da diše i dobrim delom uticao da Zvezdini napadi budu prilično jalovi.

NEMANJA PETROVIĆ (TSC) 7,5 – Savršena uvertira pred jubilarnu, 100. utakmicu u dresu TSC-a. I vidi se da se Nemanja Petrović već svikao na život u Bačkoj Topoli. Redovno se ponavljao u ofanzivi i na kraju dobru igru krunisao pogotkom koji je TSC vratio na drugo mesto na tabeli Mozzart Bet Superlige. Sada sa objektivnim šansama da obezbedi sebi garantovanu jesen u Evropi. Ako Petrović ovakav bude i u derbiju sa bivšim klubom, Partizanom, već će moći da počnu pripreme za međuinarodnu scenu.

DANILO PANTIĆ (Partizan) 7 – Nije baš impresionirao navijače u Humskoj u ovom povratničkom mandate, ali u večitom derbiju dobar, štaviše, vrlo dobar. Igrao mu se fudbal, gurao loptu napred, bio začetnih maltene svih Partizanovih akcija i primorao protivničkog šefa da učvrsti vezu ubacivanjem u igru osigurača u ligu Slavoljuba Srnića. I to govori dosta. Samo još da pokaže da može da se ponavlja.

LUKA ILIĆ (TSC) 7 – Odavno nas već Luka Ilić ne iznenađuje, iako je u Srbiji dočekan sa malom dozom skepse posle prvog izlaska u Evropu. Sad je već prilično jasno – Ilićev kvalitet prevazilazi okvire Mozzart Bet Superlige i jedan od najvećih zadataka TSC-a na leto biće da pokuša da ga zadrži ili da mu nađe adekvatnu zameu. Protiv Čuke, bilo ga je svuda po terenu. U ovakvoj ligi on pravi veliku razliku.

MILUTIN VIDOSAVLJEVIĆ (Radnički 1923) 7 – Potencijalni nastup Čukaričkog u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja kao da je dodatno motivisao 22-godišnjeg ofanzivca da pokaže matičnom klubu da je na pravi način iskoristio kaljenje u Kragujevcu. Iskoristio je veliki kiks Ljubisavljevića i poslužio Luku Milunovića za vođstvo od 1:0 i nastavio da puni statististiku. Ume da bude veoma opasan i konkretan. Samo još da ubedi Brđane da to može da radi iz nedelje u nedelju.

ANDREJ TODOROSKI (Spartak) 7 – Školska lekcija na temu pristupa rezervnih igrača utakmicama. Nije ni bio planiran da uđe u tom 44. minutu utakmice sa Javorom, ali je na pravi način reagovao kada je Luka Bjelović morao van igre. Posle njegovog udarca Šimura je postigao prvi gol za Spartak, a sam Todoroski je i postigao drugi za preokret posle ranog vođstva Javora. I ostanak u grčevitoj borbi za opstanak.

SAŠA JOVANOVIĆ (TSC) 7 – Rekosmo već da Luka Ilić predstavlja permanent opasnost za sve timove Mozzart Bet Superlige, a gradacijski gledano iskusni Saša Jovanović u tom smislu predstavlja istinsku noćnu moru za čuvare. Teško je više i izbrojati koliko je on puta ove sezone saigrače poslužio kao na tacni. Na kraju, on je i centrirao Petroviću za gol, a da su kolege bile malo preciznije, Rakov pre svih, mogao je u statistički listić da upiše još koju asistenciju.

BORISAV BURMAZ (Voždovac) 7 – Nije mogao da se izbori za mesto u Crvenoj zvezdi, ali se u dresu Voždvca polako vraća. Ove sezone pet golova – uz tri asistencije – ovaj poslednji doneo je Voždovcu minimalac protiv Novog Pazara i to u 92. minutu susreta. Mladom timu Zmajeva očigledno prija to što u plej-ofu igraju bez bilo kakvog opterećenja, mada ih tek čekaju oni najkvalitetniji rivali.




tagovi

Milan BorjanTim kola Mozzart Bet SuperligeNemanja PetrovićJosip ČalušićSadik AbubakarIgor VujačićDanilo PantićLuka IlićMilutin VidosavljevićSaša JovanovićBorisav Burmaz

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara