(©Reuters)
(©Reuters)

Najveća Italijanova dilema pred finale: Koga u špic, Jovića ili Kabrala? Milenković: Pehar bi ukrasio kvalitetan rad

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.06.23. | 02:58

Trener Fjorentine označio Rajsa i Paketu, od njih dvojice italijanskom klubu preti najveća opasnost…

Armije italijanskih i engleskih navijača stigle su u Prag na finale Lige konferencije, Fjorentina i Vest Hem mogu posle više od pola veka da podignu međunarodni trofej. A, strateg viole ima jednu nedoumicu: koga da gurne u špic?

Nameću se dva izbora. Jedan je Luka Jović, drugi Artur Kabral. I dalje italijanski stručnjak nije prelomio kome će poveriti, možda, i najdelikatniji zadatak. Još malo vremena ima da ‘razbija glavu’. I brazilski i srpski napadač su izuzetno efikasni u trećerangiranom evropskom takmičenju. Kabral je postigao gol više, a skupa ih imaju 13…

Izabrane vesti

Brazilski napadač je efikasniji, gledajući čitavu sezonu, i nadavao se golova u nokaut fazi Lige konferencije ali je Luka Jović u poslednje dve prvenstvene utakmice u kojima je igrao tresao mrežu.

“Tokom sezone izbori mogu da variraju. I za finale postoje određene sumnje. Izvesno vreme Jović i Kabral rade ono što treba da rade, tačnije, postižu golove. Sutra nam se završava sezona i ko god da izađe na teren moraće da pruži 1.000 od 1.000 odsto. Jović ili Kabral moraće da rade ono što inače rade, sa nadom da ćemo ih videti kako se raduju dok lošta ulazi u mrežu”, rekao je Vinčenco Italijano pred finale.

Strateg italijanskog kluba označio je Deklana Rajsa i Lukasa Paketu, od njih Fjorentini preti najveća opasnost.

“Rajs je jak i kompletan vezni igrač. Paketu znamo, on je takođe izuzetno kvalitetan. U Vest Hemu igra iza napadača ili kao ofanzivni vezni. Moraćemo dag a ograničimo i pokušamo da mu ne dozvolimo da se ‘zapali’. Ali, pored njih dvojice imaju oni još jako kvalitetnih igrača”.

Viola će, kao i protiv Bazela, još jednom zaigrati na kartu emocija, pa kako bude – bude.

“Posle Bazela mogu samo da kažem da imamo veliko srce. Budemo li maksimalno koncentrisani, imamo šansu da pobedimo”, zaključio je Vinčenco Italijano.

Dosta je oscilirala Fjorentina ove sezone. Igrala od sjaja do očaja, prolazila kroz krizne periode i, ipak, uspela da se nađe u finalu evropskog takmičenja. U odlučujućoj bici u Ligi konferencije prostora za greške neće biti, sve mora funkcionisati poput švajcarskog sata.

“Očekuje nas istorijsko finale, poslednji korak i želimo da pobedom stavimo šlag na tortu. Mnogo smo se žrtvovali ove sezone da bismo stigli u Prag, spremni smo da damo sve za trofej. Neće biti lako, kao što neće biti lako ni Vest Hemu. Englezi imaju jak intenzitet igre, fizički su moćni, ali mi možemo da im pariramo na svaki način. Ponosni smo što smo ovde, ali ne zadovoljavamo se igranjem finale. Učinićemo sve da osvojimo trofej”, poručio je Nikola Milenković i analizirao Vest Hem:

“Imaju dobre ofanzivce, moramo dobro sutra da čitamo igru i da budemo jako koncentrisani. Ne smemo da pravimo greške jer veliki timovi, posebno u ovakvim mečevima mogu da kazne i najmanji propust. Uradili smo mnogo toga dobrog u poslednje dve sezone i pehar Lige konferencija bi sve to ukrasio na najbolji način”.



tagovi

FjorentinaVest HemLiga konferencijeVinčenco ItalijanoLuka JovićArtur KabralNikola Milenković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara