Udarac Viktora Osimena (Reuters)
Udarac Viktora Osimena (Reuters)

Napoli nervozan pred revanš sa Milanom: Osimen se vratio, ali davljenik zaustavio najbolji napad Italije

Vreme čitanja: 3min | sub. 15.04.23. | 20:01

Verona odolela na stadionu Dijego Armando Maradona, a mogla i do pobede u sudijskoj nadoknadi da se Siril Ngonž nije poigravao i obrukao

Vikend je doneo novo kolo Serije A, ali Napoli i Milan u mislima imaju isključivo revanš četvrtfinala Lige šampiona koji ih očekuje u utorak. Prvo su Rosoneri sa kompletno kombinovanim sastavom remizirali sa Bolonjom, a onda je nešto slično priredio i Napoli. Najbolji napad Serije A je zaustavljen i to u svojoj kući, koja je do ne tako davno slovila za mučionicu u kojoj padaju svi redom! Lučano Spaleti je poput Stefana Piolija mešao karte protiv Verone, pa u završnoj četvrtini utakmice uvodio Hviču Kvaracheliju i Viktora Osimena, ali je stadion Dijego Armando Maradona ostao uskraćen za trijumfalnu uvertiru pred najvažniju utakmicu sezone - 0:0.

Čak je rezervista, defanzivno vrlo disciplinovane Verone što je ograničila domaćina na jedan jedan jedini udarac u okvir gola, Siril Ngonž mogao da sruši Napolitance u sudijskoj nadoknadi. Samo četiri minuta po ulasku u igru, istrčao je sam pred golmana Aleksa Mereta, ali je napravio glupost, nonšalantno pokušao da bocne loptu i obrukao se izrazito nepreciznim udarcem.

Izabrane vesti

Napoli osam kola pre kraja ima velikih 14 bodova više od drugoplasiranog Lacija, ali su iz govora tela i mimike Spaletijevih pulena nakon večerašnjih, mršavih 0:0, isijavali nervoza i nezadovoljstvo. Jer Azuri treći put u poslednje četiri utakmice nisu postigli gol, a za tri dana moraće da jure prednost protiv Rosonera.

Najpozitivnije što se večeras desilo domaćinu podno Vezuva jeste povratak Viktora Osimena na teren. Da se oporavio od povrede zadnje lože zarađene tokom marta i reprezentativne pauze, Nigerijac je pokazao u 83. minutu, deset minuta nakon što je zakoračio na teren. Natrčao je na ničiju loptu, raspalio po njoj, ali je prečka sprečila atraktivan pogodak. Ipak, najbolji strelac Serije A adresirao je opomenu i poslao je na San Siro. Milanu će sa njim na terenu biti mnogo teže, nego u prethodne dve aprilske utakmice sa Napolijem, kada je prvo na jugu Italije uništio lidera Kalča (4:0), a zatim ga na severu nadmudrio stekavši minimalnu prednost pred revanš.

Prvo poluvreme nije ponudilo previše interesantnih detalja, ako izuzmemo poništen gol Napolija iz 21, odnosno Meretovu odbranu posle udarca Kevina Lazanje iz 29. minuta. Spaleti je ubrazo igru sa dve dvostruke izmene, uvođenjem Zjelinskog i Kvarachelije u 64. minutu, odnosno Osimena i Lobotke desetak minuta kasnije, ali uzalud, mreže se nisu zatresle.

Verona je došla do velikog boda posle kojeg kao 18-plasirana zaostaje tri boda za Specijom koja je u sigurnoj zoni. Ali na kraju sezone, kada se pude podvlačila crta, možda će se promašaj Ngonža iz prvog minuta sudijske nadoknade kojim je mogao da donese svom timu ceo plen, ispostaviti sudbonosnim za potencijalnu selidbu u Seriju B.

SERIJA A - 30. KOLO

Petak

Kremoneze - Empoli 1:0 (1:0)

/Desers 4/

Specija - Lacio 0:3 (0:1)

/Imobile 36, Anderson 52, Antonio 89/

Subota

Bolonja - Milan 1:1 (1:1)

/Sansone 1 - Pobega 40/

Napoli - Verona 0:0

20.45: (1,48) Inter (4,40) Monca (8,00)

Nedelja

12.30: (2,00) Leče (3,45) Sampdorija (4,30)

15.00: (1,80) Torino (3,60) Salernitana (5,10)

18.00: (3,80) Sasuolo (3,50) Juventus (2,10)

20.45: (1,88) Roma (3,45) Udineze (4,30)

Ponedeljak

20.45: (2,45) Fjorentina (3,35) Atalanta (2,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

VeronaNapoliViktor Osimen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara