Fernando Ljorente (©Reuters)
Fernando Ljorente (©Reuters)

Napoli slavi, Ljorente pred Sampdorijom, budžet rasterećen za 2.500.000 evra

Vreme čitanja: 1min | pon. 05.10.20. | 17:05

Ostaje da se vidi šta će biti s Arkom Milikom

Drama sa Arkom Milikom i dalje traje i po svoj prilici Poljak će ostati podno Vezuva do kraja ugovora narednog leta, a baš iz tog razloga biće lakše Napoliju zbog toga što će bar jednog napadača koji je višak da se otarase.

Naime, Fernando Ljorente je nadomak prelaska u Sampdoriju. U pojedinim navodima piše da su sve tri strane već postigle dogovor, dok je nešto realnija priča da su razgovori u poodmakloj fazi, ali da idu ka tome da se sve reši potpisom.

Izabrane vesti

Sampdorija će Napoliju isplatiti simbolično obeštećenje za transfer španskog napadača, a u klubu sa stadiona San Paolo najviše raduje činjenica da će da se rastereti opterećenje s budžeta. Jer, Ljorente bi za poslednju godinu ugovora u Napoliju zaradio 2.500.000 evra. Što je previše novca za nekog koga Đenaro Gatuzo uopšte nema u svojim planovima.

Ove sezone Ljorente još nije odigrao nijednu utakmicu za Napoli, a u debitantskoj posle dolaska iz Totenhema bez obeštećenja upisao je tek 666 minuta u svim takmičenjima. Uz četiri gola i jednu asistenciju. Dakle, njegov odlazak jedan je od prioriteta.

Sampdoriji će dobro doći Ljorenteovo iskustvo, pogotovo jer se zbog njega odrekla mladog napadača Federika Bonacolija koji karijeru nastavlja u Torinu. Ljorenteova želja bila je da odigra bar još jednu sezonu u Italiji, dugo je čekao Inter, a u međuvremenu su ga zvali Specija i Elče. Na kraju izabrao Sampdoriju. 



tagovi

Fernando LjorenteLetnji prelazni rok 2020Federiko Bonacoli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara