(©Reuters)
(©Reuters)

Ne porede ga slučajno sa Mbapeom i Anrijem: Monakov dragulj Ben Segir ponovo svetlucao (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 02.04.23. | 19:02

Uz Matisa Tela iz Bajerna najbolji je strelac u “ligama petice” od momaka rođenih posle 2005. godine…

U Monakovom rudniku postoji dragulj nalik Kilijanu Mbapeu. Tek je 18 leta Elijasu Ben Segiru, a igra kao mator. Drugačije svetluca od vršnjaka, ima nešto posebno u mladom reprezentativcu Galskih petlova, na vreme su to uočili na Azurnoj obali i odlučili da bude projekat oko koga će se sve vrteti.

Momak koga porede sa superstarom Pari Sen Žermena, ali i Tjerijem Anrijem, nova je “velika stvar” iz Monakove kuhinje i, uz Matisa Tela iz Bajerna, najbolji strelac u “ligama petice” za igrače rođene 2005. godine i kasnije. Ponovo je zatresao mrežu, učestovao u preokretu protiv Strazbura i teško da će ga više iko potisnuti na klupu – 4:3 (1:2).

Izabrane vesti

Filip Kleman osposobio je Ben Segira za seniorski fudbal, pogurao ga do startne postave i upario sa kapitenom Visamom Ben Jederom. Taj tandem više neće razbijati, moraće Kevin Foland da se navikne na klupu što žulja ili da menja sredinu. Napadačke pozicije su rezervisane, a mašinerija iz Kneževine opet se upalila.

Monako je prevazišao krizu i ponovo je sposoban da svima napuni mrežu do vrha. Da počasti protivnike pokerom golova, a možda i da uđe u Ligu šampiona! Marselj se donedavno borio sa titulu, sada mora da strahuje. Više nije tako siguran, drma mu se tlo pod nogama. Ugrožen je, a preokret Monaka za prilazak Marselju i Lansu na tri boda počeo je od – Elijasa Ben Segira.

Strazbur je očas posla u prvom poluvremenu poništio Vandersonov gol, spakovao dva za preokret – Motiba izjednačio, a Maripan nespretnom reakcijom pogurao goste do vođstva – dao i treći, ali je poništen. Na kolenima su bili Kneževi, primali su udarce, otišli na odmor sa minimalnim zaostatkom… Usledio je uragan.

Belgijski strateg je uveo Edana Diopa i okrenuo utakmicu. Momak koji je godinu dana stariji od Elijasa Ben Segirua namestio mu je četvrti prvenstveni gol (pogledajte OVDE), a zatim i sam zatresao mrežu rivala (pogledajte OVDE). I sve to u razmaku od četiri minuta!

Kevin Foland je zamenio Ben Segirua i odmah uticao na rezultat. Monako je munjevitom tranzicijom rastavio Strazbur na proste faktore, nemački napadač distribuirao je loptu, a Jusuf Fofana, uz dozu sreže, smestio loptu u gol (pogledajte OVDE). I ubrzo napravio glupost. Zaradio je drugi žuti, bio je to signal gostima da izađu više napred i umalo su stigli do boda.

Habib Dijalo je u nadoknadi pogodio (pogledajte OVDE), imao je Strazbur još nekoliko polušansi i ispromašivao se...

FRANCUSKA 1 – 29. KOLO

Petak

Marselj - Monpelje 1:1 (1:1)

/Genduzi 44pen - Nordan 12/

Subota

Okser - Troa 1:0 (0:0)

/Nijang 73/

Ren - Lans 0:1 (0:1)

/Openda 31/

Nedelja

Lil - Lorijan 3:1 (1:0)

/Kabelja 13, Žegrova 90, 90+1 - Kone 77/

Anže - Nica 1:1 (1:1)

/Nian 15 - Mofi 4/

Brest - Tuluz 3:1 (1:1)

/Muni 33, Le Duaron 63, Kamara 84 - Dalinga 10/

Klermon - Ajačio 2:1 (0:1)

/Kijei 60, 90+2 - El Idrisi 25/

Nant - Rems 0:3 (0:2)

/Flips 38, 39, Munetsi 58/

Monako - Strazbur 4:3 (1:2)

/Vanderson 19, Ben Segir 54, Diop 58, Fofana 66 - Motiba 32, Maripan 41ag, Dijalo 90+2/

20.45: (1,45) PSŽ (4,50) Lion (7,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

MonakoStrazburFrancuska Liga 1Liga 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara