"Paolo Gerero"
"Paolo Gerero"

Ne voli on kokain, nego je čaj imao čudan ukus - Paolo Gerero igra na Mundijalu!

Vreme čitanja: 1min | čet. 21.12.17. | 17:15

Kazna prepolovljena

Paolo GereroNajlepša vest za peruanske ljubitelje fudbala. Žalbena komisija Svetske fudbalske federacije prepolovila je kaznu Paulu Gereru, pa će kapiten Perua moći da predvodi Inke na Mundijalu u Rusiji!

Podsetimo, 33-godišnji fudbaler je pao na doping testu 5. oktobra, posle kvalifikacione utakmice sa Argentinom. Kažnjen je suspenzijom na godinu dana, ali je ona danas ublažena na šest meseci.

Izabrane vesti

U pitanju je bio kokain. Gerero, najbolji strelac Perua u kvalifikacijama, se branio tvrdnjom da nikad nije konzumirao beli prah. Njegovi advokati su insistirali na tome da se kokain našao u njegovom organizmu pošto je pred utakmicu sa Argentinom pio čaj u kome je, ne njegovom krivicom, bilo malo te droge.

PRELAZZI: Osmi decembar Paola Gerera

Fifa je očigledno uvažila taj argument, a kako kazna zvanično počinje od novembra Gerero će moći da igra već od aprila 2018. Taman dva i po meseca da uđe u takmičarski ritam.

Pod uslovom da ostane na snazi. Gererovi advokat traže da se njihov klijent proglasi nevinim, ali bi sa druge strane na ovakvu odluku mogla da se žali i Svetska anti-doping agencija.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Južna AmerikaPaolo GereroPerureprezentacija Peruareprezentativni fudbalRusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara