Navijači Al Ahlija mogu da uživaju u rezultatima u svim najvećim kolektivnim sportovima (©Reuters)
Navijači Al Ahlija mogu da uživaju u rezultatima u svim najvećim kolektivnim sportovima (©Reuters)

Aktuelni prvaci kontinenta u košarci, odbojci i rukometu, a sada bi da postanu i u fudbalu

Vreme čitanja: 3min | pet. 26.04.24. | 12:17

Al Ahli iz Kaira je na korak do plasmana u finale Lige šampiona, u revanš meču polufinala ovog petka od 21.00 časova dočekuje TP Mazembe iz DR Konga

Odavno neko sportsko društvo nije uspostavilo dominaciju kao Al Ahli u Africi. U poslednjih nedelju dana su Crveni đavoli osvojili rukometni Superkup Afrike i Afrički klupski šampionat u odbojci, a sada su na sjajnom putu da (ponovo) pokore Crni kontinent i u fudbalu. Ovog petka od 21.00 časova Al Ahli pred svojim navijačima igra revanš meč polufinala Lige šampiona protiv TP Mazembea iz DR Konga, ukoliko trijumfuje izboriće plasman u sedmo finale u poslednjih osam godina.

Od 2017. godine fudbaleri velikana iz Kaira su čak pet puta postajali prvaci Afrike, poslednji put prošle sezone pobedom nad Vidadom iz Kazablanke u finalu. Sada su nadomak novog dvomeča za titulu, pošto su prošle nedelje već odradili teži deo posla kada su preživeli gostovanje u Demokratskoj Republici Kongo izborivši 0:0.

Izabrane vesti

Doduše, moraju da budu oprezni pred svojim navijačima, pošto pravilo gola u gostima i dalje važi u Africi. Dakle, 1:1, 2:2 ili tome sličan remi bi odgovarao TP Mazembeu.

Al Ahli je najbogatiji i najpopularniji egipatski klub, tako da njegova dominacija Afrikom nije toliko neobična pojava. Rukometaši su pre nedelju dana pobedili gradskog rivala Zamalek (23:21) u Oranu, u Alžiru, te tako došli do tog međunarodnog trofeja treću uzastopnu godinu. Igrali su Superkup kao osvajači Lige šampiona 2023. godine.


21.00: (1,42) Al Ahli Kairo (4,00) TP Mazembe (8,00) – prva utakmica 0:0


Odbojkaši Al Ahlija su u finalu elitnog takmičenja pobedili Muludiju (25:21, 25:17, 25:18), te su na taj način izborili plasman na Svetsko klupsko prvenstvo koje će se kasnije ove godine igrati u Indiji.

Kada pišemo o SD Al Ahli, moramo da pomenemo uspehe i u ostala dva velika kolektivna sporta. Košarkaši Al Ahlija su aktuelni šampioni Afričke lige, elitnog takmičenja Crnog kontinenta koje organizuje NBA u saradnji sa FIBA. Vaterpolisti su aktuelni šampioni Egipta, ukupno 13 titula su osvojili, a jedno vreme im je trener bio i sadašnji sportski direktor VK Partizan Dejan Jovović.

Dakle, sada na red dolaze fudbaleri, koji su prošle sezone osvojili četiri trofeja (Ligu šampiona, prvenstvo, Kup Egipta i Superkup). Predvođeni nekadašnjim centarforom Borusije iz Dortmunda Antonijem Modestijem veliki su favoriti protiv TP Mazembea.

Imamo veliku želju da pobedimo, svi znamo koliki je značaj ove utakmice. Al Ahli se ne plaši nikoga, lai znamo da će da bude teško. Ipak, uveren sam da smo spremni i fizički i mentalno za sve izazove. Borićemo se za finale“, kazao je Modeste.

Ako prođu do finala, Egipćane će u meču za 12. trofej čekati pravi spektakl. Okršaj protiv boljeg iz dvomeča Mamelodi Sandaunsa i Esperansa, ubedljivo najboljih timova Južne Afrike i Tunisa. Revanš u Pretoriji se igra od 20.00 časova i izvesno je da će da bude dobar meč, pošto domaćin juri 0:1 iz Tunisa.


-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Romu na Olimpiku, Arsenal na Emirejtsu ili možda Marselj na Velodromu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------


CAF LIGA ŠAMPIONA – POLUFINALE (REVANŠI)

Petak

20.00: (1,80) Mamelodi Sandauns (3,30) Esperans Tunis (4,50) – prva utakmica 0:1

21.00: (1,42) Al Ahli Kairo (4,00) TP Mazembe (8,00) – prva utakmica 0:0

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Afrička Liga šampionaAl Ahli KairoAl AhliTP Mazembe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara