Nekad će neko snimiti film o ovome: Brozović neće potpisati bez uzvraćenog udarca, transfer propao

Vreme čitanja: 4min | pet. 30.06.23. | 14:06

Novi obrt u sagi oko hrvatskog veziste

Ovo je već za Netfliks, Amazon ili možda najbolje Dizni da snime neki dokumentarac, seriju ili film o transfer sagi Marcela Brozovića leta gospodnjega 2023. godine.

U prethodnih šest dana transfer hrvatskog veziste iz Intera u Al Nasr je dogovoren, pa je propao, pa je opet sinoć dogovoren i danas je ponovo propao. I niko nema predstavu kako će se cela priča na kraju završiti...

Izabrane vesti

Sada je evidentno da je Brozović rešio da zagorča život Interu koji ga nogama i rukama uz pomoć medija gura iz kluba. Nerazuri su napravili račun bez krčmara, utefterili 23.000.000 evra od Saudijaca ali nisu računali na trvdoglavost osebujnog Hrvata.

Brozoviću se ostajalo u Interu ali klub je rešio da ga proda iako imaju saradnju do leta 2026. Obeštećenje bi popunilo neke finansijske rupe u klupskom budžetu i ispeglale bi se knjige do 30. juna i kraja fiskalne godine. A Nerazuri bi se rešili i Brozovićeve bruto plate od 11.000.000 evra godišnje. Od Arapa su izboksovali 23.000.000 evra obeštećenja i sve je delovalo idilično. Brozović je imao ponudu vrednu 60.000.000 evra za tri godine i nikom u Apijano Đentileu nije padalo na pamet da će odbiti.

Ali Brozoviću se ne ide Saudijsku Arabiju. I ako na kraju prihvati, biće to pod njegovim uslovima i štetom koju će napraviti Interu.

Kada je prvi put odbio Arape, klub je čak poslao predstavnike u Hrvatsku gde je igrač trenutno na odmoru da ga ubeđuju. Problem kod Brozovića je što on nema menadžera. Oko karijere mu najviše pomaže otac ali odluke uglvanom donosi lično. A njegova odluka je da želi u Barselonu ako već ne može da ostane u Interu. A ako već ne može ni u Barselonu, makar da propisno „odere“ Arape. Ali i Inter.

Juče je dobio i drugu ponudu iz Saudijske Arabije, na sto mu je za trogodišnji ugovor i bonus za potpis stavljeno okruglo 100.000.000 evra. Ubeđivao ga je i zemljak Goran Vučević koji radi kao sportski dirtektor Al Nasra i delovalo je da se Marcelo smilovao. Sinoć su skoro svi italijanski i evropski transfer insajderi javili da je priča gotova i da Brozović putuje danas u Saudijsku Arabiju na lekarske preglede i potpis ugovora.

A jutros se Marcelo Brozović javio putem društvenih mreža... Sa plaže! Slika kako se sunča dok se deca igraju u plićaku je nastavak njegove zabave koja traje otkako je počela priča o transferu u Al Nasr. Hrvat se prethodnih dana oglašavao čudnim i smešnim objavama na društvenim mrežama ne dajući ni najmanji nagoveštaj da ima u planu selidbu u Saudijsku Arabiju.

Ubrzo je odjeknula vest da je transfer stopiran!

Navodno, Al Nasr je promenio detalje ponude Interu i spustio predlog sa 23.000.000 na 13.000.000 evra. Plus 2.000.000 kroz bonuse. Inter je ljutito odbio ponudu i poručio da dogovor više ne važi.

Ali ni to nije sve. Čak i ako Al Nasr postigne novi dogovor sa Interom, Brozović želi pare i od Nerazura. Na stranu onih 100.000.000 evra od Arapa, hrvatski vezista traži i bonus za odlazak iz Intera. Kad su već rešili da ga oteraju iz kluba, neka plate za to i daju mu određen deo obeštećenja. Mala je verovatnoća da ovo radi iz finansijskih motiva jer je u pitanju tek nekoliko miliona evra, koliko iz ličnog revolta protiv kluba zbog takvog načina ophođenja prema njemu posle tolikih godina u plavo-crnom dresu.

Ili je možda i dalje „živa“ priča o Barseloni?

Katalonci još nisu nikoga prodali a rok im ističe večeras. Da bi Brozovića registrovali kao transfer za fiskalnu 2022/23, moraju do ponoći da nekim prodajama obezbede mesto za Brozovićev transfer i platu u finansijskim knjigama. Pojavile su se informacije da je Barsa danas pregovara o prodaji Ferana Toresa u Aston Vilu i čini se da nema dovoljno vremena da se sve završi na vreme i da Brozović dođe u Kataloniju.

I sam predsednik Laporta je u velikom intervjuu sinoć potvrdio da su igrači poput Kimiha, Brozovića ili Zubimendija bili želja za Busketsovog naslednika ali da su preskupi i da se klub okreće jeftinijim rešenjima. Najrealnije je Oriol Romeu iz Đirone koji košta 5.000.000 evra i dete je kluba.

Bez Barselone kao opcije, Brozović ostaje zaglavljen sa Interom i Saudijcima. Najlogičniji epilog bi bio da prebogati Arapi malo dublje zavuku ruku u džep i plate Interu toliko da i Brozović dobije svoj deo. I da se ova luda transfer sapunica završi. Do tada, Hrvat uživa na primorju...

 

 


tagovi

Marcelo BrozovićLetnji prelazni rok 2023Al Nasr

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara