©Reuters
©Reuters

Neko je morao da plati ceh Bajernovih remija: Razigrani Koman i nezadrživi Musijala vratili šampiona na čelo Bundeslige

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.02.23. | 19:34

Sigurno slavlje raspucanog slavlja Julijana Nagelsmana u Volfzburgu - 4:2

Ona tim koji je krajem januara u razmaku od osam dana vezao tri utakmice sa rezultatom 1:1, to nije bio pravi Bajern Minhen. Već ovaj večerašnji koji bez problema odneo bodove sa Folksvagen Arene, iako su Bavarci od 54. minuta igrali bez iksljučenog Džošue Kimiha - 4:2 (3:1).

Interni sastanci i ozbilne turbulencije unutar svlačionice, koje su se dešavali proteklih dana, očigledno su dali ozbiljnih rezultata po pitanju psihološkog stanja ekipe. Nakon svega toga neko je morao da plati ceh, a to je bio domaći Volfzburg, koji je praktično poklekao već nakon 19 minuta igre.

Izabrane vesti

Najzaslužniji za ovakav ulazak u utakmicu ekipi Julijana Nagelsmana bio je izuzetno raspoloženi Kingsli Koman, koji je bio stelac golova u devetom i 14. minutu, dok je pet minuta kasnije treći pogodak za goste postigao Tomas Miler.

Volfzburg se potrudio da pruži kakav-takav otpor superiornijem protivniku i nekako mu oteža put ka slavlju, što se moglo naslutiti nakon pogotka Jakuba Kaminskog u 44. minutu, a posebno posle drugog žutog kartona Džošue Kimiha, koji je neoprezno s leđa povlačio za dres Maksimilijana Arnolda.

Ipak, goste, a pre svega Džamala Musijalu, to nije sprečilo da ubrzo razreše svaku dilemu u Volfzburgu. Mladi vezista je u nezadrživom naletu 73. minutu, u kojem je prošao pored bukvalno pored sedmorice domaćih igrača, postigao četvrti pogodak za svoj tim i tako obezbedio Bajernu tri boda i povratak na lidersku poziciju.

Domaćin je u poslednjih deset minuta, nakon pogotka Matijasa Svanberga, napravio opštu opsadu Bajernovog gola. U nekoliko navrata je bilo prilično opasno po gol Jana Zomera, poništen je i pogodak Lukasa Nmeče zbog ofsajda u 84. minutu, ali do promene rezultata nije došlo, pa teko nije Bajernovo slavlje nije bilo ozbiljnije ugroženo.

Nagelsmanov tim ima bod više od Uniona, tri od Dortmunda i četiri od Lajpciga, što jasno pokazuje od kolike mu je važnosti bio večerašnji okršaj. Bavarci narednog vikenda dočekuju Bohum na svom terenu, gde bi morali da iskoriste pozitivan naboj nakon večerašnjeg slavlja.




BUNDESLIGA - 19. KOLO:

Petak

Augzburg - Leverkuzen 1:0 (0:0)

/Beriša 55/

Subota

Dortmund - Frajburg 5:1 (1:1)

/Šloterbek 26, Adejemi 48, Ale 51, Brandt 69, Rejna 82 - Holer 45/

Bohum - Hofenhajm 5:2 (3:0)

/Hofman 22, Forster 30, Asano 40, Mašović 69, Brošinski 83 - Baumgartner 49, Dabur 77/

Ajntraht - Herta 3:0 (2:0)

/Kolo Muani 21, 28, Buta 90+4/

Keln - RB Lajpcig 0:0

Union Berlin - Majnc 2:1 (1:0)

/Berens 32, Sijebaču 84 - Ingvartsen 78pen/

Menhengladbah - Šalke 0:0

Nedelja

Štutgart - Verder 0:2 (0:0)

/Stage 59, Dukš 77/

Volfzburg - Bajern 2:4 (1:3)

/Kaminski 44, Svanberg 81 - Koman 9,14, Miler 19, Musijala 73/



tagovi

Kingsli KomanDžamal MusijalaJulijan NagelsmanTomas Miler

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara