(©Reuters)
(©Reuters)

Nema samo Benfika „ubice“ od napadača: Sporting će zaraditi bogatstvo, Đekereš teroriše golmane i u Primeiri (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.10.23. | 23:36

Švedski reprezentativac mađarskih korena nastavio tamo gde je stao u Čempionšipu...

Benfika zgrće novac u kasu od prodaje napadača, zaradila je pravo bogatstvo od transfera Darvina Nunjesa u Liverpul i Gonsala Ramosa u Pari Sen Žermen. Ali, nije jedina koja u Portugaliji zna da namiriše „ubicu“. Sporting je letos postavio rekord, nikada nikoga nije platio kao Viktora Đekereša i – nije zažalio.

Zadovoljno trljaju ruke na stadionu Žoze Alvalade, investicija od 20.000.000 evra uveliko im se isplaćuje. Švedski reprezentativac mađarskih korena nastavio je tamo gde je stao na Ostrvu, posle Čempionšipa golmane teroriše i u Primeiri. Od dolaska u lisabonski Sporting već je dao osam golova, gotovo da u proseku na svakoj utakmici trese mrežu. Pocepao je i Arukinu, međutim, ovoga puta spasilac je bio Hidemasa Morita – 2:1 (1:0).

Izabrane vesti

Viktora Đekereša su dobro upamtili u Čempionšipu, dao je 38 golova u prethodne dve sezone. U drugoj imao i dvocifren broj asistencija. Bio je bog i batina u Koventriju. I neće biti iznenađenje ukoliko se u bližoj budućnosti vrati u Englesku, neko od platežno najmoćnijih izdvoji ogroman novac, a lisabonski klub pokupi kajmak. Za sada je švedski napadač pun pogodak, a isto se može reći i za Hidemasu Moritu.

Japanca su dobro upamtili u Humskoj, pošto je u dvomeču sa Partizanom imao minijaturu. Pogotovo to važi za Igora Vujačića i Sinišu Saničanina. Pre godinu dana stigao je iz Santa Klare na stadion Žoze Alvalade, i uz Pedra Gonsalvesa i Markusa Edvardsa, miljenika navijača Sportinga, postao jedan od najvažnijih ljudi u sistemu Rubena Amorima. Protiv Aruke je spasao tim, ubacivanje Pedra Gonsalvesa pretočio je u pogodak i vratio Lavove na vrh. Gol pogledajte OVDE.

Benfika je dobila ozbiljnog takmaca, deluje da je Sporting u stanju da kao pre tri sezone iznese trku i bude konkurentan u borbi za titulu. Što nije bio protekle godine, kada je ostao bez kvalifikacija za Ligu šampiona. No, tada je kuburio sa realizacijom u prvom delu sezone, a sada od samoga početka ima golgetera u formi. Viktor Đekereš rešio je brojne Sportingove probleme u napadu, a njegov šesti ovosezonski gol u Primeiri pogledajte OVDE.

Tokom reprezentativne pauze Sporting će biti na čelu, gledaće najveće suparnike sa vrha. Moglo je biti i drugačije zbog neopreznosti Usmana Diomandea. Zaradio je crveni karton u prvom poluvremenu, dobio je drugi žuti karton zbog udarca u predelu lica. Sve do isključenja Rafaela Fernadesa u finišu meča odnos snaga nije bio izjednačen, Rafa Mohika je to iskoristio da izjednači, ali je Hidemasa Morita uneo mir i spokoj na stadion Žoze Alvalade.

PORTUGALIJA 1 – 7. KOLO

Petak

Moreirense – Boavista 1:1 (1:1)

/Andre Luis 35 – Marselo 21ag/

Subota

Šaves - Žil Visente 4:2 (1:2)

/Ernandez 26, 81, 90+8, Kruz 58 - Korea 19, Domingez 39/

Farense - Vizela 0:0

Braga - Rio Ave 2:1 (0:1)

/Banza 90+1, Ruiz 90+6 - Ruiz 5/

Estoril - Benfika 0:1 (0:0)

/Silva 90+3/

Nedelja

Kasa Pija - Estrela 0:1 (0:0)

/Tavares 90+3/

Famalikao - Vitorija Gimarais 1:3 (0:2)

/Otavio 63 - Mendeš 1, 45+4, Gaspar 77/

Porto - Portimonense 1:0 (1:0)

/Evanilson 9/

Sporting Lisabon - Aruka 2:1 (1:0)

/Đekereš 31, Morita 68 - Muhika 52/



tagovi

Sporting LisabonArukaPrimeiraViktor ĐekerešHidemasa Morita

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara