Nemci neće podržati Infantinov reizbor, ali veruju u poboljšanje saradnje

Vreme čitanja: 1min | sre. 15.03.23. | 14:54

Aktuelni predsednik Fife nema protivkandidata na sutrašnjim izborima...

U četvrtak u glavnom gradu Ruande Kigaliju, biće održan 73. kongres FIFA. Najvažnija tačka dnevnog reda je izbor predsednika Svetske fudbalske asocijacije, pri čemu Đani Infantino neće imati protivkandidata.

Ipak, prvi čovek nemačkog fudbala, Bernd Nojendorf, otvoreno je poručio kako Savez iza kog on stoji neće podržati Infantinov reizbor. Naveo je i razloge:

Izabrane vesti

"Dobili smo malo ili nimalo značajnih informacija od Fife kao odgovor na nekoliko naših upita poslednjih nedelja, posebno o spornim pitanjima. Nadamo se da će Fifa ozbiljno shvatiti zabrinutost svojih članica i pozabaviti se njima. To telo treba da postane mnogo transparentnije i otvorenije u odnosima sa nacionalnim savezima. U njihovom je interesu da objasne kako i zašto se određene odluke donose i ko je sve u sve to uključen. To nije bio slučaj u poslednje vreme, zbog toga nećemo podržati Infantinov reizbor. Ipak, danas je došlo do konstruktivne razmene između nekoliko evropskih asocijacija i prvog čoveka Fife. Otuda se i dalje nadamo da će to dovesti do poboljšanja naše saradnje u budućnosti. Zainteresovani smo za održavanje kritičke i konstruktivne saradnje sa predsednikom i nadamo se da će to biti ostvareno u narednim godinama", napisao je Nojendorf.


tagovi

FIFA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara