Englezi traže penal (© Reuters)
Englezi traže penal (© Reuters)

Nemci opet nisu dobili top reprezentaciju, Kejn je majstor za penale! Italija se diže (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.06.22. | 22:57

U klasiku evropskog reprezentativnog fudbala Englezi odoleli u Minhenu, prvak kontinenta bolji od Mađara u Ćezeni – 2:1

Beše onih 4:2 nad Portugalom u Mihenu pre skoro godinu dana. Otad, Nemci nisu dobili nijednu vrhunsku reprezentaciju iz sveta fudbala. U redu, najpre su lako završili mundijalske kvalifikacije, ali na skalp velikog rivala čekaju. Pred Englezima su poklekli u osmini finala Prvenstva Evrope (0:2), u martu nisu dobili Holanđane u prijatejskom duelu, na početku novog izdanja Lige nacija osvojil tek bod protiv Italijana, da bi u drugom kolu A divizije propustili priliku da savladaju drugog finalistu prethodne kontinentalne smotre. Svaki put po 1:1.

Iako su bili bolji, stvorili više obećavajućih situacija, izabranici Hansija Flika su teren Alijanc arena napustili pokunjeni. Rastužio ih je Hari Kejn, pošto je u završnici iznudio, zatim i realizovao jedanaesterac i tako doneo ekipi Gereta Sautgejta prvi bod u grupi.

Izabrane vesti

U drugoj utakmici Italija je opravdala ulogu favorita protiv Mađarske i posle debakla u kvalifikacijama za Mundijal nagovestila da se oporavlja – 2:1.

Pred domaćom publikom Nemačka je odigrala jednu od boljih utakmica u poslednje vreme. Posebno ako se zna da je naspram sebe imala, poimence, moćan sastav i da je i dalje u potrazi za identitetom. Imala je i snažan motiv da prvi put posle Prvenstva sveta u Južnoj Africi savlada Ostrvljane u takmičarskoj utakmici. Kvalitetno je otvorila susret, delovala življe, konkretnije, oslonila se na Kaija Haverca i Džamala Musijalu, koji su brzinom pravili problem gostima, dala gol preko Jonasa Hofmana (poništen zbog ofsajda), da bi početkom drugog dela naplatila inicijativu.

U glavnim ulogama bili su Haverc i Hofman, napadač Čelsija je proigrao vezistu Borusije iz Menhengladbaha koji je potvrdio da je učinkovit kad je startet, jer je postigao treći gol za državni tim u situacijama kad počinje mečeve. Tad se činilo da Flikova postavka sa čak sedam promena u odnosu na derbi sa Italijom ima smisla. Uloge startera zadržali su samo golman Nojer, štoper Ridiger, vezista Kimih i napadač Miler, a pokazalo se da i ovako izmenjen sastav može da pruži zadovoljavajuću igru.

Ne i da pobedi, jer je Niko Šloterbek pred kraj oborio Harija Kejna, a napadač Totenhema potvrdio da je majstor za penale. Opet je bio siguran sa 11 metara, postigao čak 50. gol za Gordi albion i timu u kome je bilo pet promena u odnosu na duel sa Mađarima doneo poen. Uz napomenu da su još u prvom delu šanse, i to dobre, imali Bukajo Saka i Rahim Sterling.

Posle osam meseci, napokon je Itala osetila slast pobede u takmičarskom meču. Prethodni je bio u susretu za treće mesto minlog izdanja Lige nacija, u međuvremenu je trpela udarce pred kraj mundijalskih kvalifikacija, pa debakl protiv Makedonaca u baražu, bilo je 1:1 sa Nemcima pre neki dan, a onda napokon slavlje.

Doduđe, protiv Mađarske, projektovano najslabijeg tima u ovoj grupi Lige nacija, ali ako se zna da su naši severni susedi na premijeri savladali Engleze onda je jasno koliko ovaj trijum ekipe Roberta Mančinija dobija na vrednosti.

Pečatirali su ga lepim golovima Nikola Barela (najefikasniji igrač Azura u eri aktuelnog selektora, uz Čira Imobilea, po osam pogodaka) i Lorenca Pelegrinija posle divnih akcija u prvom poluvremenu u kome su non-stop bili opasni. U nastavku ne toliko, uspela je selekcija Marka Rosija da prepolovi zaostatak zahvaljujući autogolu Đanluke Manćinija, ali objektino, domaćinu Ćezeni nije strepeo i u naredni meč, sa Englezima, ulazi kao lider grupe.

LIGA NACIJA, A DIVIZIJA, GRUPA 3

Drugo kolo:

Italija – Mađarska 2:1 (2:0)

/Barela 30, Lorenco Pelegrini 45 – Manćini 61 ag/

Nemačka – Engleska 1:1 (0:0)

/Hofman 50 – Kejn 88 pen/



tagovi

Hari KejnJonas HofmanFudbalska reprezentacija Nemačkereprezentacija Engleskefudbalska reprezentacija ItalijeFudbalska reprezentacija Mađarskereprezentacija MađarskeLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara