Neško Milovanović
Neško Milovanović

Neško Milovanović: Ne bih prihvatio poziv da to nisu tražili moj Borac, Čačak, direktor Vlade Stanisavljević i gradonačelnik Milun Todorović

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.02.21. | 09:44

Direktor Borčeve omladinske škole planira da za tri godine klub ‘izbaci’ više igrača zavidne klase

Nedavno je na mesto direktora omladinske škole FK Borac postavljen Neško Milovanović. Reč je o čoveku bogate igračke karijere, tokom koje je stigao i do SAD-a, Japana, Kine… Okitio se mnogobrojnim trofejima, a ima i odlično trenersko iskustvo. Najvažnije, Neško se svakodnevno trenerski usavršava i edukuje. Pred njim su novi izazovi od kojih ne beži, naprotiv. 

 “Odradili smo popise ljudskih i materijalnih resusa kluba. Već smo uveli lične i zdravstvene kartone za sve igrače mlađih kategorija. Mora se vratiti kult Borca. Sećam se da sam kao dečak jedva čekao da dođem na trening, na stadion kraj Morave. To se sada mora usaditi našoj deci. Moraju da postanu svesni da su u velikom sportskom kolektivu. Takođe, naši treneri imaju obavezu da se edukuju, svakodnevno usavršavaju. Evo, vratili smo kao trenera Zorana Maričića Mareca”, ističe Neško Milovanović.

Izabrane vesti

 Jedan od zadataka je da se poveća broj mladih igrača u mlađim selekcijama.

“Već smo doveli po jednog, dvojicu igrača u svim kategorijama. Stigao nam je perspektivni golman iz Gornjeg Milanovca, naše dete. Pred nama je puno posla koji se mora obaviti u narednim mesecima. Odradićemo potrebna testiranja, obaviti razgovore sa roditeljima… Plan je da za dve-tri godine ‘izbacimo’ više igrača zavidne klase. Ne bih prihvatio poziv da moj Borac, Čačak, direktor Vlade Stanisavljević i gradonačelnik Milun Todorović to nisu tražili. Imamo veliku želju i veru u uspeh”, zaključio je Neško Milovanović čiji naslednik Vasilije Veljko gazi očevim stopama.

 Vasilije (22) je tokom karijere igrao za kragujevački Radnički, Smederevo, FAP, Petrovac, Borac i Šumadiju.

“Do kraja sezone igraću za Radnički iz Svilajnca. Nadam se da ću nastaviti sa dobrim partijama i pomoći klubu da uđu u viši rang. Verujte, radimo dobro, treniramo dva puta dnevno, maksimalno ozbiljno, koristimo teretanu. U prvom kolu, 6. marta gostujemo u Paraćinu. Očekujem dobro proleće koje će poslužiti kao odskočna daska za veliku scenu u Srbiji”, podvlači Vasilije Milovanović.

PIŠU: Đurđe Mečanin i Miloš Milić

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

Borac ČačakNeško MilovanovićVladimir StanisavljevićOmladinska škola Borca

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara