Zlatan Ibrahimović (©Reuters)
Zlatan Ibrahimović (©Reuters)

Neviđena sudijska greška na San Siru! Milan umesto da pobedi izgubio od Specije (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 17.01.22. | 20:27

Inter uprkos remiju sa Atalantom ostao na čelu Serije A

Inter je preživeo! Remi sa Atalantom (0:0) nije skupo koštao Nerazure, pošto je Milan poražen kod kuće od Specije - 1:2 (1:0). U meču koji je obilovao dramom, a rešila ga je kontroverzna odluka sudije Marka Sere.

Igrao se treći minut nadokanade, na semaforu pisalo 1:1, kada je lopta stigla do Žuniora Mesijasa koji je sjajno iz prve pogodio dalju stranu. Nemoćan je bio dotad fantastični Ivan Provedel, ali usledio je šok. Gol je poništen, pošto se u trenutku Mesijasovog šuta začula pištaljka sudije Marka Sare zbog faula Bastonija nad Anteom Rebićem na nekih davadesetak metara od gola.

Izabrane vesti


Umesto da pusti prednost, arbitar je dunuo u pištaljku i poništio pogdak domaćeg tima, ali to nije bio kraj uzbuđenjiama, Deset sekundi po isteku petog od pokazanih pet minuta nadoknade usledio je pogodak Specije za 2:1! Kontranapad gostiju precizno je završio Emanuel Gjasi i oduzeo im i taj jedan bod koji su, činilo se, imali u džepu.

Pre godinu dana u ovo vreme Specija je kao domaćin takođe savladala Rosonere (2:0) i nanela im poraz od kog se do kraja sezone nisu oporavili, iako su dotad gazili sigurnim korakom i ulivali nadu svojim navijačima da se Skudeto vraća na San Siro.

Videćemo šta će biti posle ove utakmice, ali posle svega što se dešavalo samopuzdanje Milanovih igrača moglo bi ozbiljno da bude poljuljano. Možda i najmanje greškom sudije Sere.

Imali su izabranici Stefana Piolija sve u svojim rukama. Vodili su od nadoknade prvog poluvremena, kada je Rafael Leao posle sjajnog pasa Radeta Krunića i velike greške Dimitrosa Nikolaua lobovao Provedela. Prethodno je golman Specije načinio penal nad Leaom - o kom će se takođe diskutovati, jer je prvo dosuđena opasna igra Brazilca - ali je Teo Ernandez bio neprecizan sa bele tačke, poslavši loptu pored gola.

Ispromašivao se večeras i Aleksis Salemakers, mada je u njegovom slučaju maestralan bio gostujući čuvar mreže. U finišu utakmice pretio je i Zlatan Ibrahimović, ali ni on nije imao rešenje za odličnog Ivana Provedela.

Umesto da gol uoči odlaska na pauzu iskoriste da uspostave kontrolu nad utakmicom, domaćini su u 64. minutu dozvolili rivalu da ih promeša po levoj strani i izjednači preko 23-godišnjeg rezerviste Kevina Agudela iz Kolumbije. Nije delovalo da će taj pogodak bitno uticati na ishod utakmice, ali kako je vreme prolazilo, nervoza među igračima Milana je rasla, a onda im se dogodila i nepravda...

Specija je s ova tri boda preskočiča Sampdoriju i Udineze i sada je na 14. mestu, šest bodova daleko od zone ispadanja. Milan umesto da je na vodećoj poziciji sa bodom više od Intera i dalje zaostaje dva, a ima utakmicu više.

Istovremeno sa ovom utakmicom Napoli je rutinski slavio na gostovanju u Bolonji. Dvostruki strelac, u 20. i 47. minutu bio je Irving Lozano.

SERIJA A – 22. KOLO

Subota

Sampdorija - Torino 1:2 (1:1)

/Kaputo 18 - Singo 27, Prat 67/

Salernitana - Lacio 0:3 (0:2)

/Imobile 7 i 10, Lazari 66/

Juventus - Udineze 2:0 (1:0)

/Dibala 19, Mekeni 79/

Nedelja

Sasuolo - Verona 2:4 (0:2)

/Skamaka 54, Defrel 67 - Kaprari 37, Barak 44, 57, 90+4/

Venecija - Empoli 1:1 (0:1)

/Okereke 73 - Žurkovski 26/

Roma - Kaljari 1:0 (1:0)

/Oliveira penal 33/

Atalanta - Inter 0:0

Ponedeljak

Milan - Specija 1:2 (1:0)

/Leao 45+1 - Agudelo 64, Gjasi 90+6/

Bolonja - Napoli 0:2 (0:1)

/Lozano 20, 47/

20.45: (1,48) Fjorentina (4,40) Đenova (8,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Teo ErnandezRafael LeaoZlatan Ibrahimovićac milanSpecijaSerija A

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara