Povređeni Hejden (©Reuters)
Povređeni Hejden (©Reuters)

Nevolja nikad ne ide sama: Njukaslovo gostovanje za zaborav u Brajtonu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.03.21. | 22:53

Sunovrat Svraka u derbiju začelja počeo povredom Ajzaka Hejdena

Bizarna poveda veziste Njukasla, Ajzaka Hejdena, kada mu je u finišu prvog poluvremena slučajno na nogu pao Iv Bisuma, ispostavila se kao početak sunovrata Svraka u Brajtonu.

Nekoliko minuta trajala je pauza tokom koje se ukazivala pomoć bivšem mladom reprezentativcu Engleske, da bi potom na nosilima napustio teren, a umesto njega ušao Džefri Hendrik. I onda, taman pošto je igra nastavljena, novi šok za goste: pogodak Leandra Trosara. Ispostaviće se, prvi od tri u mreži Njukasla za pobedu Brajtona 3:0 i izuzetno važne bodove u borbi za opstanak.

Izabrane vesti

------------

Nikad jače! Čak do 200% bonusa za SVE Mozzart igrače.

Sve što treba da uradiš je da depozit uplatiš i bonus ostvariš.

Saznaj više OVDE.

------------

Odlično je reprezentativac Belgije primio loptu na ivici kaznenog prosotra rivala posle dodavanja Džoela Veltmana sa polovine terena, ušao u sredinu i šutirao milimetarski precizno u dalji ugao.

Po povratku sa odmora delovalo je da su se gosti konsolidovali tokom pauze. Rajan Frejzer je u 49. minutu šutirao sa distance posle lepe akcije sa Žoelintonom i Almironom, ali je stativa bila saveznik Španca na golu Brajtona, Roberta Sančeza.

I onda, samo dva minuta kasnije, novi šok za goste. Na gotovo identičan način kao prvi, primili su drugi gol. Ovaj put, egzekutor je bio iskusni Deni Velbek. Nekadašnji napadač Mančester junajtea učinio gotovo sve isto kao Trosar pre njeg i ponovo je Martin Dubravka bio nemoćan. Bio je to prvi put ikad da su fudbaleri Brajtona postigli dva gola u nekoj premijerligaškoj utakmici šutevima van kaznenog prostora.

Nisu gosti uspeli da se oporave od tog udarca, a nokaut im je zadao Nil Mopej u 68. minutu. Paskal Gros je centrirao sa desne strane, a 24-godišnji Francuz atraktivno reagovao iz prve.

Tek drugom pobedom ove sezone na svom stadionu fudbaleri Brajtona odradili su veliki posao u borbi za opstanak, jer su sada na šest bodova više i utakmicu manje od Fulama, dok Stiva Brusa i njegove Svrake čeka mnogo teži posao. I oni imaju meč manje od londonskog kluba, ali i samo dva boda više.

PREMIJER LIGA - ZAOSTALI MEČEVI 29. KOLA

Petak

Fulam - Lids 1:2 (1:1)

/Andersen 38 - Bamford 29, Rafinja 58/

Subota

Brajton - Njukasl 3:0 (1:0)

/Trosar 45+3, Velbek 51, Mopej 68/

Nedelja

16.00: (3,05) Vest Hem (3,25) Arsenal (2,40)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BrajtonNjukaslPremijer ligaLeandro TrosarIv Bisuma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara