(Reuters)
(Reuters)

Niko u Evropi ne brani penale bolje od Rajkovića

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.03.24. | 08:20

Fantastično izdanje Srbina protiv Barselone

Delovalo je kao da je Dominik Greif „pitao“ može li da brani neki put u prvenstvu a onda je Predrag Rajković uzvratio - „ne možeš“.

Teško da je baš tako tekao dijalog u svlačionici Maljorke, ali je Srbin svima, pa i konkurentu za poziciju, stavio do znanja da nemaju čemu da se nadaju kad je u pitanju mesto među stativama ekipe sa Baleara. Tamo gazduje naš reprezentativac, što je potvrdio učinkom na stadionu Monžuik, iako su Ostrvljani poraženi od Barselone (0:1).

Izabrane vesti

Kod odlučujućeg gola Lamina Jamala stvarno ništa nije mogao da učini, ali je pre toga baš mladom krilnom napadaču jedan udarac odbio do prečke, zaustavio opasne pokušaje Fermina Lopesa i Žoao Feliksa, ranije i Ilkaja Gundogana sa 11 metara. Nemačkom reprezentativcu je ukrotio šut kojim je pokazao Greifu zašto ne brani u Primeri.

Slovak je u prednosti u Kupu kralja, u revanšu polufinala je odbranio dva penala u San Sebastijanu i postarao se da ekipa Havijera Agirea stigne do borbe za trofej (rival će joj biti Bilbao), međutim, u prvenstvu Španije teren vidi samo sa klupe, jer je na njemu Rajković neprikosnoven. Ove sezone nije propustio nijednu, a u prošloj je branio u početnih 36 kola i kad je Maljorka potvrdila opstanak tek onda prepustio mestu Dominiku.

Ako je Greif specijalista za kup, Srbin mora biti za penale u prvenstvu. U prethodnom je odbranio i udarac Markosa Alonsa na stadionu „Son Moiš“, kad je Maljorka nadmudrila Real (1:0). Tako da u dve sezone koliko je u Španiji, nekadašnji prvotimac Crvene zvezde ima skalpove najvećih klubova, pošto je odbranio penale i Madriđanima i Barseloni. Pride, ima ih još sedam iz Lige 1, dok je bio u Remsu, te sa devet odbranjenih udaraca sa 11 metara nosi status najboljeg krotitelja penala u Ligama petice od sezone 2019/20. Za pet godina niko u Evropi nije bolje „čitao“ kako će mu i gde pucati od Predraga Rajkovića.

Nije da nismo znali, jer nas na intervencije slične ovoj protiv Gundogana navikao još na Mundijalitu na Novom Zelandu. Sad samo to demonstrira na klupskom nivou. Možda mu pomogne da opet poboljša status i na reprezentativnom, gde se jedan od konkurenata sam povukao iz trke. Mile Svilar je baš u danu kad je Rajković blistao protiv Barselone obavestio čelne ljude FSS da ne bi da brani za selekciju Srbije, svestan da bi teško do minuta pored Vanje Milinković Savića, Đorđa Petrovića i – Rajkovića.

U redu. Bar za golmane ne brinemo, dok su ovako raspoloženi.


tagovi

MajorkaPredrag RajkovićPrimera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara