undefined
undefined

Nikom nikad ovako nisu svirali: Peti penal za Argentinu na Mundijalu (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 18.12.22. | 16:34

Da li je ovo dobra odluka Marčinjaka?

Delirijum Argentinaca i razočaranje Francuza. Sve zbog detalja iz 23. minuta finalne utakmice Prvenstva sveta u Kataru, pošto je za južnoameričku selekciju sviran penal, koji je kasnije Lionel Mesi pretvorio u pogodak vredan vođstva.

Svemu je prethodio duel Usmana Dembelea i Anhela Di Marije. Krilni vezista Juventusa je prošao fudbalera Barselone, ušao u kazneni prostor, deluje i da je sam čekao start Dembelea. Ruka Francuza je bila na leđima Di Marije, samo da li je to bilo dovoljno da sudija Simon Marčinjak pokaže na belu tačku. Di Marija je odmah počeo da pada i tek tada je Dembele potkačio rivala.

Izabrane vesti

Kako god, VAR nije intervenisao, poljski arbitar je bio siguran u odluku, a Mesi sa 11 metara prevario Iga Lorisa. I to iz petog jedanaesterca sviranog u korist Argentine na Mundijalu u Dohi.

Počelo je u prvom kolu grupne faze protiv Saudijske Arabije, nastavilo se u meču sa Poljskom, da bi u eliminacionim fazama sudije svirale penale u korist ekipe Lionela Skalonija na mečevima sa Holandijom i Hrvatskom, sad i u finalu sa Francuskom.

U istoriji Mundijala se nije desilo da jednoj reprezentaciji na završnom turniru bude sivrano pet penala.



tagovi

fudbalska reprezentacija Argentinereprezentacija ArgentineFudbalska reprezentacija FrancuskeKatar2022Anhel Di MarijaLionel MesiUsman Dembele

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara