Ivan Perisić (AFP)
Ivan Perisić (AFP)

Nisu ga cenili dovoljno u Interu: Perišić odlazi u Čelsi

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.05.22. | 15:38

Italijanski mediji tvrde da je postignut načelni dogovor između Hrvata i Plavaca

Ivana Perišića osim preko 250 utakmica koje je odigrao u crno-plavom dresu, za Inter veže još mesec i po dana ugovora. Želeo je Hrvat da ostane na Đuzepe Meaci, ali kada je tražio 6.000.000 za naredne dve sezone u odnosu na 4.500.000 koliko su Nerazuri nudili, nije naišao na potvrdno klimanje glavom. U međuvremenu se, barem prema trvdnjama Sport Mediaseta javio Čelsi i napravio načelni dogovor sa hrvatskim vezistom.

Perišić je nakon prekjučerašnjeg finala Kupa Italije okrivio klub rečima da je on kriv što je diskusija ovoliko prolongirana i što dogovor nije postignut mnogo ranije i kao razloge naveo činjenicu da ga klub ne vrednuje u dovoljnoj meri. O Perišićevim kvalitetima dovoljno govori činjenica da su ga treneri obožavali maltene svuda gde je igrao, kao osvojena Lige šampiona sa minhenskim Bajernom (postigao i namestio po tri gola u evropskoj eliti takmičarske 2019/20), finale mundijala sa reprezentacijom Hrvatske, uostalom i prošlogodišnji Skudeto sa Interom koji je potpomogao sa četiri gola i pet asistencija iako je dobar deo sezone imao status rezerviste.

Izabrane vesti

Čelsi koji je za prethodna dva leta spiskao 365.000.000 evra na Romelua Lukakua, Kaija Haverca, Tima Vernera, Hakima Zijeha i Eduara Mendija, želi da ovo leto započne drugačijom transfer strategijom. Do sa tržišta pokupi ono što je kvalitetno, bez da za to debelo plati. Usrećili su se plavci pretprošlog leta kada su potpisali Tijaga Silvu kao slobodnog agenta, a sada su po istom receptu blizu da ugrabe 33-godišnjeg Hrvata.

Ove sezone Perišić je unapredio brojke u odnosu na prethodnu. Kod Simonea Inzagija je dva kola pre kraja Serije A odigrao 900 minuta više nego kod Kontea, od ukupno sedam, golove je postizao i protiv Milana, Napolija i Lacija, a namestio ih je još šest. Veliko je pitanje hoće li proslaviti drugu titulu sa Interom... Kako dva kola pre kraja Inter kaska dva boda za gradskim rivalom Milanom, rastanak koji je na pomolu, mnogo je realniji od odbrane titule.

U dresu Intera Perišić je odigrao 252 utakmice, maltene 70 više nego što je upisao zbirno igrajući za Bajern, Borusiju Dortmund i Volfsburg. Za Nerazure je postigao 54 i namestio 48 golova. Najčešće je u karijeri igrao na poziciji levog krila (247 nastupa), pa onda nešto povučenije, kao levi vezni.

Čelsi sa Markosom Alonsom i Benom Čilvelom ima dvojicu odličnih ful-bekova, ali će igrač Perišićevog iskustva i sposobnosti da pokrije sijaset pozicija svakako doboro doći Tomasu Tuhelu.


tagovi

Ivan PerićInterČelsi

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara