(© Reuters)
(© Reuters)

Nojer i Miler ćute, Kimih i Gorecka podržali Nagelsmana: Mi smo krivi, nije on! Takav je posao, malo tu ljubavi ima

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.03.23. | 14:02

Izjave dvojice veziste se baš i nisu dopale čelnicima Bajerna

Ražalovani kapiten Manuel Nojer se ne oglašava. Ni sadašnji u liku Tomasa Milera reč nije kazao. Razumljivo, jer baš i nisu „mirisali“ Julijana Nagelsmana. Golman je ionako s njim ušao u sukob kad je smenjen dugogodišnji trener golmana, Toni Tapalović, dok je špic samo naizgled bio u dobrim odnosima, a zapravo mu se nisu sviđale ideje mladog stručnjaka.

Dok oni ćute, dvojica igrača Bajerna su jasno stavila do znanja da nisu baš do kraja za odluku uprave kluba da tokom reprezentativne pauze promeni šefa stručnog štaba i umesto Nagelsmana angažuje Tomasa Tihela. Jozua Kimih je krivicu za loša izdanja Bavaraca u prvenstvu tokom 2023. svalio na – igrače.

Izabrane vesti

Promena trenera je razočaravajuća. To znači da smo mi igrači krivi za loše rezultate. Zas... smo. Nismo bili dosledni i povoljni rezultati su izostali. Da smo igrali bolje, promena se ne bi desila“, rekao je Kimih posle kontrolnogmeča reprezentacije Nemačke sa Peruom.

Ono što se posebno analizira u Zabener štrase jeste sledeća rečenica. Zasmetala je čelnicima Bajerna.

Takav je posao: malo ljubavi tu ima. Moramo da se naučimo da se nosimo sa tim i živimo sa odlukom. Ne bih rekao da je Nagelsman izgubio svlačionicu. Već sam prošao kroz nekoliko rokada na klupi, a ništa interno nije ukazivalo da je Julijan izgubio poverenje igrača ili da su nezadovoljni. Svi su bili iznenađeni. Problem je bio u tome što nismo pobedili dovoljno utakmica i što u Bundesligi nismo dobro igrali“, dodao je Kimih.

U sličnom tonu su propraćene i reči Leona Gorecke, još jednog Nagelsmanovog miljenika. Čak se govori da su vezista i trener, sa porodicama, zajedno slavili Božić.

„Lagao bih ako bih rekao da poslednjih dani nisu uticali na mene. Bilo mi je izuzetno teško. Imao sam prisan odnos sa Nagelsmanom. Verovatno sam ga viđao češće nego članove porodice. Za mene je njegova smena predstavljala šok“, pojasnio je Gorecka. „Nijednog trtenutka nisam imao problem sa Julijanom. Ne znam za druge. Bio bih glup ako bih protivurečio sopstvenom šefu. Nijednog trenutka nisam bio u nesaglasju sa trenerom. Moramo da verujemo ljudima koji su zaduženi da vode klub. Tako funkcionišu stvari u fudbalu. Sa ovakvim problemima moramo da se nosimo profesionalno, iako nije loše da ponekad stvari postanu emotivne“.

Sve je to mirno posmatrao Hasan Salihamidžić i onda pojasnio igračima da bi trebalo da se drže terena, iako u njegovoj replici provejava nezadovoljstvo zbog načina na koji su se oglasili vezisti.

Ako krivilja rezultata pokazuje pad onda morate da reagujete. Znam da odluka nije popularna, ali smo povukli potez zarad Bajerna. Stojimo iza ove odluke“, pojasnio je direktor Bajerna. „Naravno da je odluka bila teška, jer smo u julijanu imali trenera s kojim smo izgradili dobar odnos. Ako pitate igrače da li smo imali vrhunskog trenera odgovoriće pozitivno; ako ih pitate da li nam je ekipa vrhunska opet bi bio isti odgovor. To znača da je izostanak rezultata bio razlog za smenu. Zato smo seli u ponedeljak, po povratku iz Leverkuzena, i saglasili se da je pauza najbolji period da promenimo trenera“.


tagovi

Džošua KimihLeon GoreckaBajern MinhenJulijan NagelsmanHasan Salihamidžić

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara