Katalonska sportska štampa
Katalonska sportska štampa

Nova bitka Pari Sen Žermena i Barselone – svim silama na Halanda! Svi ostali nek dođu s čistim papirima

Vreme čitanja: 3min | čet. 10.02.22. | 11:18

Traži se i desni i levi bek, štoper

L'Ekip je juče objavio skicu Pari Sen Žermenovih planova za leto, katalonski mediji danas odgovaraju željama Barselone. I nemaju nikakvu dilemu da je Erling Haland prioritetan zadatak Blaugrane što u najavi govori o tome da nas čeka nova bitka sa Parižanima sa kojima je Barsa inače u neprijateljskim odnosima još otkako su Sveci odveli Nejmara.

Otimali su se oni još oko mnogih drugih igrača, od Marka Veratija i Tijaga Silve, preko Markinjosa i Frenkija de Jonga, sve do konačnog ispunjenja želje Nasera al Kelaifija da na Park prinčeva dovede Lionela Mesija. Međutim, u Mesijevom slučaju nije bilo rata, transfer se dogodio zato što u Barsinoj kasi nije bilo para. Sada je situacija drugačija i sasvim je jasno da će Barsa i PSŽ opet ukrstiti koplja.

Izabrane vesti

Sveci Halanda vide kao zamenu za Kilijana Mbapea, kome na leto ističe ugovor i koga svi već vide u Realu. Barsi je pak potrebno jedno gigantsko ime da Evropi pokaže da je još kadra da plati i namami na stadion Kamp Nou najveće zvezde svetskog fudbala.

Ove zime su dobro prošli, vratili su Danija Alvesa, doveli Ferana Toresa, Adamu Traorea i Pjer Emerika Obamejana. Potom potpisali sponzorski ugovor sa kompanijom Spotifaj koji će joj u naredne tri godine doneti 280.000.000 evra. Raskinuti su i ugovori sa mnogim igračima čije su plate opterećivale klupsku kasu.

21.30: (1,95) Atletik Bilbao (3,40) Valensija (4,30)

Sad je red da se krene po Erlinga Halanda. Ćavi je oduševljen idejom, a Đoan Laporta napadača iz Norveške poredi sa Ronaldinjom, ne u smislu fudbalskih kvaliteta koliko u marketinškom i strateškom delu. Haland bi trebalo da pokaže svima da Barsa ima stub za narednu deceniju.

Obeštećenje od 75.000.000 evra za Borusiju Dortmund, plus 10.000.000 do 15.000.000 za Mina Rajola i Halandovog oca Alf Ingea neće biti toliki problem. Usman Dembele je oslobodio nešto mesta u budžetu, ugovor neće biti produžen sa Serđijem Robertom, a spremni su Katalonci da prodaju i Memfisa Depaja i Luka de Jonga...

Problem je ubediti Halanda da će mu na stadionu Kamp Nou biti lepše nego na Parku prinčeva, pa možda i na Emirejtsu ili “Santjago Bernabeu“. Jer zna se da i Mančester Siti merka sa strane, a Florentino Perez je najopasniji kad ćuti. Na Pirinejima se već dugo šuška kako Perez planira da ovog leta razbije kasu, dugo nije investirao ozbiljan novac, a Kraljevski klub ga svakako ima.

OSTALA POJAČANJA

Barsa pak ima svoje adute i nada se povoljnom ishodu i pozitivnom odgovoru Halanda. Ali ne samo njega. Traži se i desni bek i tu se kao prvi pik već iskristalisalo ime Cezara Aspilikuete, kome na kraju sezone ističe ugovor s Čelsijem, a koga Ćavi posebno ceni jer može da igra i centralnog beka u sistemu sa trojicom štopera. Rezervna i mlađa varijanta je 24-godišnji Nusair Mazrui iz Ajaksa, takođe će biti slobodan igrač od leta, agent mu je Mino Rajola.

Što se tiče klasičnih štopera, u Barsi ne računaju ozbiljno na Samjuela Umtitija ni na Oskara Mingezu, a ni Klemon Lengle nije impresionirao Katalonce. Ostaju dakle veteran Đerar Pike, Erik Garsija i Ronald Arauho, ovaj poslednji pod uslovom da produži ugovor, potpisan do 2023. Kako se pare čuvaju za Halanda, opet se gledaju jeftine opcije, a fokus je na Andreasu Kristensenu i Antoniju Ridigeru, obojici ugovori s Čelsijem traju do leta, s tim da su i u Barseloni svesni da je Danac izvodljivija opcija. Na Ridigera se već namerio Bajern, koji traži naslednika Niklasa Zulea, novog igrača Borusije Dortmund.

Na kraju leva strana, Đordiju Albi je potrebna konkurencija, Hose Luis Gaja je već mesecima želja Blaugrane, predstojeći prelazni rok je poslednja šansa da Valensija nešto zaradi ako ne ubedi kapitena da produži ugovor. Tu je i Nikolas Taljafiko kao alternativno rešenje, tražio je još u januaru da ide, Ajaks mu nije dozvolio. U igri je još jedan Čelsijev as, Markos Alonso, pa i Benfikin Alehandro Grimaldo kao četvrta opcija.


tagovi

Nusair MazrauiAntonio RidigerAndreas KristensenErling HalandCezar Aspilikuetahose luis gajaNikolas TaljafikoAlehandro GrimaldoMarkos Alonso

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara