Razočarani Ronaldo i Bruno (@Reuters)
Razočarani Ronaldo i Bruno (@Reuters)

Novo Junajtedovo sramoćenje, Brentford mu za poluvreme dao koliko nije od Drugog svetskog rata (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.08.22. | 20:24

Pčelice u nastavku bile milostive prema posrnulom gigantu - 4:0

Kada na Old Trafordu pomisle da su dotakli dno, da ne mogu da padnu niže – stigne demanti. Otkako se završila jedna era, ona u kojoj je vladao ser Aleks Ferguson, niže Junajted negativne rekorde. Pucala je bruka pod Dejvidom Mojesom, kaljali su ugled kluba i Ole Gunar Solskjer i Ralf Rangnik, neće svanuti Mančester junajtedu ni sa Erikom ten Hagom.

Nekada je Mančester junajted bio strah i trepet, bio je u stanju da ponizi Arsenal i napuni mu mrežu do vrha – pamti se 8:2 na Teatru snova – danas ga se više niko ne plaši. Odavno nije ista liga sa Liverpulom, Sitijem Čelsijem, a sada od Crvenih đavola ne prezaju ni timovi skromne istorije. Izblamirao se Junated na gostovanju Brentfordu kako nije nikada na bilo kom u Premijer ligi, primio je četiri gola za poluvreme i prvi put od sezone 1992/1993 vezao dva poraza na startu šampionata – 4:0 (4:0).

Izabrane vesti

Mančester junajted igra bez trunke samopouzdanja, zaboravio ga je na pripremama u Australiji. Postao je amorfna masa i predmet na kome se istresaju premijerligaši. Brajton nije slučajnostm, već ukorenjeni problem, pokazao je to Brentford. Za jedno poluvreme dao je više golova Junajtedu nego za čitav period od Drugog svetskog rata!

Crvene obrazi Eriku ten Hagu, dostižu boju domaćeg dresa, i neće biti iznenađenje ako kroz koji mesec holandski stručnjak bude precrtan. Možda bi bio i ranije, u neko pređašnje vreme, ali svesne su glavešine – upravo one čije glave traže navijači, jer svesni su odakle riba smrdi – da bi malo ko prihvatio da edne na klupu i bakće se sa utučenim igračima. Ozbiljan – niko. I to je Junajtedova realnost.

Sa Erikom ten Hagom nije dobio ništa, osim nekoliko igrača koje je povukao iz Holandije, a ta brojka preti da preraste u hrpu. Igre nema ni u naznakama, Kristijano Ronaldo nezadovoljno odmahuje rukama, nezadovoljno vrti glavom i podbočen gleda greške saigrača. Odbrana pravi kardinalne greške, a Crvene đavole počeo je da izdaje jedan od retkih oslonaca. David de Hea je u predgrađu Londona doživeo pomračenje.

Za većinu golova kriv je španski čuvar mreže, koji je u prošlosti umeo da sprečava katastrofe, ali i da sačuva pobede. Pukla je poslednja brana. Uništeno je De Heino samopouzdanje, otvorio je meč tako što mu je loptas prošla kroz ruke. Kod trećeg gola je lutao ispred gol-linije, a između ta dva kazna je stigla za detinjarije u šesnaestercu.

Insistira holandski strateg na iznošenju lopte, forsira to po svaku cenu. A, cena su golovi. Kao da ne vidi kakvim kiksevima je odbrana Junajteda sklona i da svaki put paniči kada protivnik izvrši presing. Za iznošenje lopte iz poslednje linije Crveni đavoli nisu sposobni, makar ne ovakvi.

Ništa ne funkcioniše u igri Junajteda, ni u hokejaškim izmenama ne leži spas. I nije toliko ni važno da li na semaforu stoji 4:0 ili neki veći broj – a, mogao je biti – već to što je Mančester junajted skuvana žaba. Duže vreme. Pitanje je samo ko će se od beznadežne situacije na Old Trafordu okoristiti. Večeras su to bili Dasilva, Jensen, Mi i Mbeumbo. Sutra će neko drugi.

Junajtedu su potrebne promene iz korena. Ne kozmetičke. Treneri su se izmenjali, ništa nisu postigli sa tim. Možda je vreme da Glejzeri konačno odstupe i usliše želje navijača.

PREMIJER LIGA – 2. KOLO

Subota

Aston Vila - Everton 2:1 (1:0)

/Ings 31, Buendia 85 - Dinj 86 ag/

Arsenal - Lester 4:2 (2:0)

/Žezus 23, 35, Džaka 55, Martineli 76 - Saliba ag 53, Medison 74/

Brajton - Njukasl 0:0

Mančester siti - Bornmut 4:0 (3:0)

/Gindogan 19, De Brujne 31, Foden 37, Lerma ag 79/

Sautempton - Lids 2:2 (0:0)

/Aribo 72, Voker-Piters 81 - Rodrigo 46, 60/

Vulverhempton - Fulam 0:0

Brentford - Mančester junajted 4:0 (4:0)

/Dasilva 10, Jensen 18, Mi 30, Mbeumo 35/

Nedelja

15.00: (4,40) Notingem Forest (3,50) Vest Hem (1,95)

17.30: (2,40) Čelsi (3,30) Totenhem (3,25)

Ponedeljak

21.00: (1,20) Liverpul (7,75) Kristal Palas (16,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

David De HeaMančester JunajtedBrentfordPremijer ligaErik ten HagKristijano Ronaldo

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara