OCENE - ZVEZDA: Marinova druga galaksija, Milojevićeva defanziva plesala ka savršenstvu

Vreme čitanja: 5min | uto. 06.08.19. | 23:16

Borjan ponovo bez ocene, naravno Pavkov, Kanjas Mora bolje

MILAN BORJAN - Kao u svim mečevima na domaćem terenu ostao je neocenjen. Kopenhagen nije imao šut u okvir gola iz čiste igre, pa je reprezentativcu Kanade ostalo da smireno pokupi nekoliko centaršuteva. Penal Vinda je bio savršeno izveden.

MARKO GOBELJIĆ 7 – Pre nego što neko počne da traži dlaku u jajetu u igri Zvezdinog univerzalca mora da zna da je na njegovoj strani delovao Viktor Fišer, svojevremeno jedno od najtalentovanijih krilnih igrača u Evropi. Popularni Gobelja ga je majstorski zatvorio, terajući ga da igra uz liniju, nikako da se otvara unutra. Delovao je energetski i trkački moćno i prava je šteta što nije bio smireniji u ofanzivnim akcijama kada je imao mnogo vremena i prostora. Bio je zreo za asistenciju, posebno što se videlo da Ovijedo nije spreman za veliku utakmicu. I ovako je dobio iskupljenje posle teškog perioda i isključenja protiv Suduve.

Izabrane vesti

MILOŠ DEGENEK 7 – Sjajno sarađivao sa Nemanjom Milunovićem. Meč otvorio pogrešnim pasom, ostalo je bilo na vrlo dobrom nivou. Njegova ocena, kao i kompletne defanzivne linije Vladana Milojevića, bila bi još bolja da nije bilo situacije kod penala. Odlično predviđao situacije, atmosfera “Marakane“ hranila ga je hrabrošću, pošto je imao međunožje da izlazi ispred napadača Kopenhagena i lako ih čisti. I profesionalni faul zbog koga je dobio žuti karton je dobar potez.

NEMANJA MILUNOVIĆ 7 – Napadač Kopenhagena Dame N’Doje uterivao je strah u kosti i ljudima u poslednjem redu “Marakane“, a kamoli na terenu. Prava vazdušna tvrđava sa kojom je bivši reprezentativac  Srbije znao da izađe na kraj. Krckao mu je snagu i strpljenje savršenom anticipacijom prilikom skokova. Ne računajući dve izbačene lopte u aut Nemanja Milunović je odigrao savršenu utakmicu. Odgovarala mu je gusta zona Zvezde

MILAN RODIĆ do 64. minuta 7 – Bio je upotrebljiv na više frontova. Pomagao u skoku kada god se gađa N’Doje, na zemlji je već bio superioran u odnosu na Holsena. Osetio je i da Varela nije baš bek iz fudbalske orbite i često prelazio na suparničku polovinu. Njegova najbolja partija u 2018. godini. Bio je poslednja kockica defanzivne harmonije. Morao bi češće da se ponavlja, ali je očigledno da ga inspirišu samo velike utakmice.  Prava je štetato je morao ranije da izađe iz igre.

HORHE KANJAS 6 – Njegova osnovni kvalitet je pismenost. I to je demonstirao. Ostalo – za zaborav. Moraće da se ubrza i bude sigurniji u pasu, mada će statistika tačnih dodavanja verovatno reći drugačije. Poprečnim loptama je zagorčavao život Vladanu Milojeviću. Pokrila ga je odlična kolektivna igra Zvezdinog tima u prvom  poluvremenu. Istina, dizao se povremeno odličnim dijagonalima i menjanjem strane. I na taj način se podigao u nastavku. Moraće da bude konstantan u Kopenhagenu.

DUŠAN JOVANČIĆ 7 – Poruka na severnoj tribini kao da ga je imala dejstvo adrenalinske injekcije za momka sa Crvenog krsta. Kao zver iz džungle iskakao je ispred Zeke i totalno mu skratio polje delovanja. Odigrao je u svom modu, krio loptu kao protiv Liverpula, laganim driblinzima osvajao prostor bez znoja na čelu. Delovao nešto povučenije, što mu je ostavilo mogućnost da sve radi na školsi napad. Sjajno reagovao na svaku ničiju loptu i kupio je. Šteta zbog situacije za penal. 

MIRKO IVANIĆ 6 – Totalno neubedljiv start. Nije ga bilo nigde. Uzlad je potrošio dobrih 25 minuta.Ponovo mu je nedostajalo čvrstine u duelu, ali je u periodu najveće Zvezdine inicijative probio led. Sakrio je loptu nekoliko puta, lepo sarađivao sa Marinom. Moraće što pre da konkretizuje učinak golom i asistencijom. Ovako ostaje samo suva konstatacija “da mnogo zna lopte“.

MARKO MARIN 7,5 – Stadion Crvene zvezde ustajao je svaki put kada bi bivši reprezentativac Nemačke dobijao loptu. Vezivao je u čvor po dvojicu direktnih čuvara i to radio sa neverovatnom lakoćom. Pravio je bravure. Opravdao je nadimak Zvezdinog maestra, jer je delovalo da je tehnički druga galaksija za sve ostale igrače na terenu. Stalno tražio loptu i preuzimao odgovornost. Nije imao sreće da katapult sa 25 metara završi u mreži, ali je pokazao sposobnost da razmontira vezni red Kopenhagena. Biće to potrebno u revanšu.

ALEKSA VUKANOVIĆ do 75. minuta 6,5 – Odličan početak. Stalno tražio prostor. Brzo ga je sustigao umor, jer se defanzivno trošio i pomagao Gobeljiću kada god je mogao. Iskrvario i sigurno je opravdao poverenje Vladana Milojevića, mada je kasnije pao.

MILAN PAVKOV do 46. minuta 7,5 – Ne, nije to plod sreće, već centarforska crta dežurnog junaka iz Begeča… Govorio mu je još pre 18 meseci u Antaliji Vladan Milojević pred ušima mnogobrojnih novinara: “Nemoj da igraš tu, idi natriti se tamo u šesnestercu i daj gol“. On je suparničkom šesnestercu mačka sa devet života. Uvek dočeka šansu i školski je završava. Apsolutni pogodak trenera crveno-belih, doneo je zajedno sa Vukanovićem ozbiljnu dubinu u igru srpskog šampiona. Sreća za Zvezdu, pa je zahvalio Kinezima na plati od 1.500.000 dolara. Neko je stvoren da igra, Pavkov je satkan od materijala za velike utakmice.  I to je postigao pogodak polupovređen.

IZMENE

Žander

RIČMOND BOAĆI  do 46. minuta 5,5 – Loše je izgledao na terenu. Imao problema i sa koordinacijom. I takav je bio u situaciji da dotuče rivala. Morao je da iskoristi šansu koju mu je servirao Marin.

ŽANDER od 64. minuta 5,5 - Bio je neodlučan prilikom situacije kod penala. Imao je šansu da ranije izbaci loptu. Blagi tragičar.

EL FARDU BEN od 75. minuta – Malo vremena za konkretan učinak, iako je bio akter (ne)sporne situacije

TRENER

VLADAN MILOJEVIĆ 7 – Savršena priprema utakmice, bila je to Crvena zvezda iz Liga Evrope i  nekih mečeva Lige šampiona. Totalno je demontirao ofanzivniju hemiju Kopenhagena i učinio da šampion Danske izgleda totalno bezopasno. Pokazna vežba italijanskog načina pravljenja uspeha u velikim utakmicama. Plesao je zajedno sa ekipom ka savršenstvu, ali je u drugom poluvremenu Crvena zvezda suviše bila zavisna od kontra napada, prepustivši posed Kopenhagenu.  Povukla se i čekala, iako su gosti bili načeti. To je jedina zamerka. Moraće da izvuče ekipu iz prilično teške situacije.

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara