Odlazak još jednog rimskog sina

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.01.20. | 18:08

Valensija blizu potpisa Alesandra Florencija

Još od kako je Paulo Fonseka došao na kormilo Rome delovalo je da vreme Alesandra Florencija(28) u dresu Rome polako ističe. Kuvalo je tokom jeseni, Florencija često nije bio u sastavu ni kada nije bilo drugog rešenja pored desne aut linije, a kada je počeo prelazni rok Roma nije želela da ga pusti za male pare. Ali, izgleda da je mučenju došao kraj. Tradicija odlazeće uprave Vučice da se na ružan način rastaje sa svojim kapitenima kompletirana je i ove zime.

Naredna destinacija Alesandra Florencija trebala bi da bude Valensija. Ponudli su sa Mestalje pozajmicu do kraja sezone uz mogućnost otkupa ugovor za svotu od 15.000.000 evra. Dve strane su se dogovorile za cenu, ali sa Olimpika traže da otkup posle isteka pozajmice bude obavezan. Ipak, deluje da je posao blizu realizacije.

Izabrane vesti

Odricanje identiteta: Kapiten Rome posle 22 godine neće biti iz Rima

Alesandro Florenci dete je Rome, i ovo mu je 18. godina u klubu. Član prvog tima je od 2011. a za Vučicu odigrao je 280 utamica u svim takmičenjima, postugao je 28, a namestio 32 gola.

Slepi Miševi kubure na poziciji desnog beka od povrede Kristijan Pićinija, koji je odigrao tek uvodna dva susreta. Na toj poziciji Albert Selades na raspolaganju ima novajliju Tjeria Koreju koji igra dosta slabo ove sezone, a na desnom boku igrao je i Danijel Vas no Dancu to ipak nije prirodna pozicija.

Florenci je ove sezone zabeležio 18 nastupa za Romu, ali je u pojedinim važnim mečevima, poput nedavnog rimskog derbija, ostajao na klupi za rezervne igrače.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara