Rade Kurnić (Reuters)
Rade Kurnić (Reuters)

Odlazi Milanov verni vojnik: Rade Krunić pred potpisom za Fenerbahče

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.12.23. | 10:10

Zamena dolazi iz Šalkea na leto

Došao je na mala vrata kao prvo pojačanje u direktorskom mandatu Paola Maldinija i Zvonimira Bobana odlazi posle tri i po godine kao verni vojnik na kojeg je Milan uvek mogao da se osloni.

Rade Krunić se nalazi pred transferom u Fenerbahče! Reprezentativac Bosne i Hercegovine će najverovatnije u januaru pojačati balkansku koloniju u Istanbulu koju čine Dišan Tadić, Edin Džeko, Dominik Livaković i Miha Zajc.

Izabrane vesti

Pregovori o Krunićevom transferu traju još od letos i poslednjih dana su ušli u završnu fazu nakon posete Fenerbahčeovog direktora Marija Branka milanskom klubu.

Krunićev ugovor sa Rosonerima traje do leta 2025. i ovo je jedna od poslednjih prilika da Rosoneri inkasiraju dobro obeštećenje za njega. Razgovori o produžetku saradnje su zapali u ćorsokak poslednjih nedelja zbog velike razlike između onoga što nudi Milan i onoga što želi Krunić. Vezista iz Foče je do sada zarađivao 1.700.000 evra neto po sezoni, a Rosoneri su mu za nastavak saradnje nudili 2.200.000 evra godišnje sa uključenim bonusima. Krunićev zahtev za ostanak je iznosio 3.500.000 evra godišnje što Milan nije bio spreman da plati, ali zato jeste Fenerbahče. Bivši vezista Borca i Donjeg Srema će sa turskim gigantom potpisati saradnju do leta 2027. godine.

Ostaje sada da se klubovi dogovore oko obeštećenja. Fener je letos nudio samo 5.000.000 evra, Milan je tražio 10.000.000. Najverovatnija opcija sada je da se nađu na sredini i da transfer iznosi oko 7.000.000 evra. Podsetimo, Krunić je pre tri i po godine došao na San Siro iz Empolija za 8.600.000 evra i od tada postao miljenik trenera Piolija i univerzalni vojnik Milana. Do sada je upisao 139 mečeva za Rosonere i dao tri gola, a pokrivao je pozicije od beka do polušpica mada je najčešće igrao u ulozi centralnog veznog kao u pretprošloj sezoni kada je dao veliki doprinos osvajanju skudeta.

Milan najverovatnije neće dovoditi zamenu za Krunića u januaru pošto se oporavio Ismael Benaser, a za mesta u veznom redu konkurišu i Tidžani Rejnders, Junes Lusa, Ruben Loftus Čik, Jasin Adli i Tomazo Pobega. Ali je zato plan za leto talentovani nemački vezista Asan Uedraogo (17) iz Šalkea čija otkupna klauzula je 12.000.000 evra.

Milanu je u januarskom prelaznom roku neophodnije pojačanje na poziciji napadača. Glavna meta je Džonatan Dejvid iz Lila čija cena je 40.000.000 evra i preskup je pa bi novac od Krunićeve prodaje mogao da bude iskorišćen za kupovinu Štutgartove senzacije Serua Girasija čija otkupna klauzula iznosi 18.000.000 evra.


tagovi

Zimski prelazni rok 2024Rade Krunić

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara