Navijači Salernitane (Shutterstock)
Navijači Salernitane (Shutterstock)

Ogrejalo je sunce i mučenu Salernitanu ali će opet biti grmljavine na sudije (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 26.10.21. | 20:37

Specija potpisala otkaz Balardiniju

Posle dvadesetak godina, Venecija i Salernitana su se vratili u Seriju A prošle sezone i večeras odigrali prvi međusobni prvoligaški okršaj u ovom veku. Do sada su uglavnom vojevali drugoligaške bitke, a kako im ide u Seriji A ove sezone, vrlo verovatno ih opet čekaju novi drugoligaški izazovi od sledećeg leta.

U duelu dva najveća kandidata za ispadanje, Salernitana je golom u nadoknadi vremena savladala Veneciju u gostima sa 2:1 i makar na dan pobegla sa poslednjeg mesta na tabeli. A Veneciju je povukla u blato za sobom…

Izabrane vesti

Teško je proceniti ko je ovde šta zaslužio. Venecija je bila domaćin, blagi favorit i sudije su je oštetile. Sa druge strane, Salernitana je fenjeraš, ali je večeras igrala mnogo bolje i ovo je prvi osvojeni bod sa novim trenerom Kolantuonom na klupi. Međutim, ko zna da li bi osvojila ceo plen da nije bilo sudijske pomoći…

Salernitana je mnogo bolje otvorila utakmicu i dominirala. Frank Riberi i Federiko Bonacoli su bili konstantna opasnost ali je na golu Venecije blistao Serhio Romero. Nekadašnji golman Mančester Junajteda je čuda pravio u prvom poluvremenu i izludeo gostujuće fudbalere. A kako to obično biva sa Salernitanom ove sezone, kada god nadigraju rivala, ispromašuju se i prime gol. Tako je bilo i ovoga puta.

U 14. minutu je italijanski napadač Matija Aramu krunisao golom prelepu akciju saigrača. Vredi pogledati Venecijinu ‘tiki-taku’…

Venecija je nezasluženo otišla na odmor sa vođstvom jer osim tog gola skoro da nije imala šanse, a gosti su i drugi deo igre otvorili bolje i napokon stigli do izjednačenja. Strelac je bio Bonacoli, a možda bi Romero i to odbranio da mu Molinaro nije zaklonio vidik.

Ubrzo posle izjednačenja se desio najkontroverzniji detalj na utakmici. Venecijin Itan Ampadu je isključen praktično ni za šta! Čak je sudija i gledao VAR i još luđe je što nije promenio odluku. Biće grmljavine po sudijama i nakon ovog kola Serije A.

Da stvari budu luđe, sve se okrenulo posle tog isključenja. Venecija je sa 10 fudbalera počela da igra bolje, imala dobru šansu i delovalo je da će se lako odbraniti. A onda je najbolji pojedinac meča Serhio Romero poništio sve dobre odbrane katastrofalnim kiksom u poslednjem, 95. minutu meča. Potpuno je promašio loptu posle centaršuta i Skjavone je rutinski pogodio za veliko slavlje gostiju.

U još jednom okršaju davljenika, čini se da je Specija potpisala otkaz Davideu Balardiniju u Đenovi. U lokalnom derbiju Ligurije su bodovi podeljeni (1:1) ali čini se da ovaj remi neće spasiti Balardinija četvrtog otkaza u karijeri na klupi Đenove. Pobeda je bila imperativ, a i ovaj bod je osvojen uz sto muka.

U prvom poluvremenu je Specija bila bolja ali nije iskoristila šanse. Nastavila je u istom stilu i u drugom poluvremenu, Đasi je pogodio stativu da bi zasluženo vođstvo stiglo u 76. minutu kada je Koli pretvorio otpadak u gol. Potom je Nzola promašio 2:0 u situaciji jedan na jedan kada je Sirigu spasao Đenovu i stigla je kazna za ekipu Tijaga Mote. Kaisedo je iznudio penal koji je Krišito u 86. minutu pretvorio u remi. Đenova igrom nije zaslužila bod što povlači da je Balardini zaslužio otkaz o kojem se spekuliše već danima…

SERIJA A - 10. KOLO

Utorak:

Venecija - Salernitana 1:2 (1:0)

/Aramu 14 - Bonacoli 63, Skjavone 90+5/

Specija - Đenova 1:1 (0:0)

/Đasi 66 - Krišito 86 penal/

Milan - Torino (u toku)

Sreda:

18.30: (1,45) Juventus (4,80) Sasuolo (7,75)

18.30: (4,80) Sampdorija (3,95) Atalanta (1,80)

18.30: (2,60) Udineze (3,25) Verona (2,95)

20.45: (5,50) Kaljari (4,05) Roma (1,75)

20.45: (7,00) Empoli (4,60) Inter (1,50)

20.45: (2,00) Lacio (3,60) Fiorentina (4,00)

Četvrtak:

20.45: (1,38) Napoli (5,40) Bolonja (8,50)



tagovi

SalernitanaVenecijaFederiko BonacoliSpecija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara