©Star Sport
©Star Sport

Olajinka: Barak je trener koji vas gura do krajnjih granica, konekcija sa Krasoom kao sudbina

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.07.23. | 15:34

Sjajni Nigerijac o prilagođavanju na tim, saradnji sa trenerom i saigračima

Ako neko predstavlja sinonim za uragansku navalu Crvene zvezde, onda je to Piter Olajinka. Snažni Nigerijac je u dosadašnjem toku pripremnog perioda, a posebno u prijateljskom meču pokazao koliko može da bude neprijatan za protivničke štopere onda kada im diše za vratom. I da je sposoban da u svakom trenutku kazni nepažnju rivala, kao što je to učinio sa Lukasom Martinezom Kvartom u devetom minutu okršaja na stadionu Rajko Mitić.

Bivši kapiten Slavije iz Praga iza sebe ima trogodišnji niz dvocifrenog broja pogodaka u sezonama, a nakon četiri postignuta u poslednjih mesec dana deluje da će taj trend bez problema nastaviti i u dresu Crvene zvezde.

Izabrane vesti

Čini se da je posebnu motivaciju u okršaju sa timom sa Artemio Frankija predstavljala odlična atmosfera na najvećem srpskom stadionu.

"Atmosferu i navijače sam video po prvi put, osećam se sjajno zbog toga. Sve izgleda veoma dobro. Neverovatan stadion, izuzetno velik, volim velike stadione. Mislim da će biti izuzetno bučno kada dođe Liga šampiona. Liga šampiona je velika pozornica, tako da moramo da se pripremo za velike protivnike. Ali nije bitno koga ćemo izvući, otovreni smo za sve rivale", rekao je Piter Olajinka.

Adaptacija na novu sredinu, bez obzira na dugogodišnji boravak u Češkoj, očigledno nije predstavljala nikakav problem za brzonog igrača.

"Nije bilo teško, bio sam fokusiran na ciljeve i komunikaciju sa svojim timom, saigračima i trenerima. Bolje mi je svakog dana. Sve ide kako treba i nadam se da će se nastaviti na ovaj način. Sa njima sam mesec dana, trudim se sve bolje upoznam, da komuniciram sa njima. Da saznam šta osećaju prema meni. Mislim da su to najvažnije stvari u smislu adaptacije. Grad je veoma dobar, sjajni su ljudi. Nisam probao domaću hranu, ali možda hoću".

"OVA POZICIJA MI NAJVIŠE ODGOVARA, ALI VOLIM SVE DA IGRAM U NAPADU"

Olajinka ne bira pozicije u navali, ali ne krije da mu ova uloga u Crvenoj zvezdi najviše prija.

"Mislim da mi ova pozicija više odgovara, ali volim da igram na svakoj poziciji, sve dok se radi o napadu".

Odlični napadač sebi ne postavlja granice niti ciljeve kada je u pitanju broj postignutih golova u predstojećoj sezoni.

"Ne vršim veliki pritsak na sebe. Samo sam fokusiran na svaku utakmicu. Već tokom nedelje ili sredinom nedeljem se fokusaran na to i pokušavam da ostvarim najviše što mogu".

Barak Bahar je već ostavio snažan utisak na pristalice Crvene zvezde, a čini se da je takav slučaj i sa igračima srpskog šampiona.

"Predivno je raditi sa takvim trenerom. Uvek volim nove stvari, veoma je dobro raditi sa njim. Pruža ti samopouzdanje, motiviše te. To je vrsta trenera sa kojim volite da radite, koji vas gura do krajnjih granica"

Olajinka se prema poslu odnosi veoma profesinalno, tako da svaki slobodan trenutak koristi za potpunu regeneraciju.

"Volim dosta da odmaram, da se dobro odmorim, jedem kvalitetnu hranu, pijem dosta vode. Volim da igram Plejstejšn i razgovaram sa mojom familijom i prijateljima. Ponekad gledam i filmove, ali ne toliko često. Od igrica je FIFA na prvom mestu, ali i Call of Duty".

O saigračima ima samo reči hvale, a sa Filipom Krasoom se sporazumeo na terenu kao da su višegodišnji saigrači

"Svi su me dobro prihvatili. Sa Krasoom sam napravio neverovatnu konekciju. Kao da je bilo suđeno se upoznamo. Funkcioniše izuzetno dobro".

Piter Olajinka nema previše informacija o timovima iz Mozzart Bet Superlige.

"Ne znam mnogo. Znam samo o Partizanu i još jednom klubu. Čuo sam o derbiju, pošto se sećam da prošle sezone gledao Partizan protiv Slovackog. Mislim da su veoma dobar protivnik", zaključio je Olajinka.



tagovi

Piter Olajinka

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara