Glavni sudija Milan Ilić (©Starsport)
Glavni sudija Milan Ilić (©Starsport)

Ne, sudije nisu gledale drugu akciju, evo zašto je Zvezdi poništen prvi gol

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.05.24. | 23:18

U ofsajdu je bio Piter Olajinka, nekih 15 sekundi pre samog pogotka

Isprva niko nije ni primetio. Ali već posle nekoliko minuta svima je sinulo: slika ofsajda zbog kojeg je u 40. minutu finala Kupa Srbije poništen prvi od ukupno tri nepriznata pogotka Crvene zvezde nije odgovarala onome što se zaista desilo?

Takav je bar bio prvi utisak, ali kao što ume da uradi – prevario je. Prevario je, iako gledaoci na ekranu TV Arene zaista nisu videli baš onaj detalj kada Mirko Ivanić šalje loptu do Milana Rodića ni onaj kada je ovaj drugi centrirao do Šerifa Endijajea. Mnogi su Zvezdini navijači gledali Arenin snimak na Jutjubu kanalu i primetili da u toj akciji ofsajda nije bilo.

Izabrane vesti

Endijaje je bio u pasivnom ofsajdu, Rodić nije bio u nedozvoljenoj situaciji, Zvezdin špic se aktivirao tek na centaršut sa krila i tu zaista nije bilo razloga da se gol poništi.

Međutim, to ne znači da je VAR sudija Lazar Lukić pogrešio. Naprotiv. Jer snimak sa izvučenim linijama koji je na kraju objavljen na Areni prikazivao je isti napad beogradskih crveno-belih, samo u začetku.

Tada je In Bom Hvan dodao loptu do Pitera Olajinke, koji je bio u milimetarskom ofsajdu. Ali nije uspeo ništa da napravi pošto je bio pokriven, pa je bio prinuđen da vrati loptu do Rodića. U tom trenutku nije bilo toliko važno, pa maleni ofsajd niko nije ni primetio. Lopta je onda od Rodića otišla do Hvana, pa do Ivanića i tu već kreće opisana akcija za Endijajeov gol.

Pošto Vojvodina nije imala posed između Olajinkinog ofsajda i tog pogotka, cela se ta sekvenca od nekih 15 sekundi vodila kao jedan napad. A u njegovom začetku ofsajda jeste bilo, samo što bar u Srbiji nismo imali često prilika da premotavamo toliko daleko. Ali jeste po pravilima i glavni sudija Milan Ilić dobio je ispravan signal iz VAR sobe.


tagovi

Šerif EndiajePiter OlajinkaMilan IlićLazar LukićFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara