©Reuters
©Reuters

Onanina prodaja gasi požare na Old Trafordu i Đuzepe Meaci

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.07.23. | 04:31

Čuvar mreže Intera želja Junajteda

Finansijska kriza sezonama unazad rezlog je zbog kojeg Inter prilično suženog prostora za manevar dočekuje prelazne rokove, a limitiran budžet glavni je problem Nerazura i ovog leta.

Milanski klub morao je u prethodnom periodu da smanji troškove te se minulih godina odrekao Ašrafa Hakimija i Romelua Lukakua, dok je pod pritiskom mera štednje nedavno došao u situaciju da se rastane sa Milanom Škrinijarom. Požar u Interu lokalizovao je transfer Marcela Brozovića u Al Nasr, međutim za mir će biti potrebna barem još jedna prodaja.

Izabrane vesti

Potencijalno rešenje i zatvaranje aktuelne rečunice mogao bi da predstavlja transfer Andrea Onane za kojeg je interesovanje pokazao Mančester Junajted. Tim sa Old Traforda, kako navodi dobro obavešteni italijanski novinar Đanluka di Marcio, pokazao je spremnost da za čuvara mreže izdvoji 40.000.000 evra, a realizacija prodaje Kamerunca rešila bi glavobolje oba kluba. Isti izvor ističe i da je za očekivati da premijerligaš pokaže fleksibilnost u pregovorima, te ne bi bilo iznenađenje da bude spreman da se odrekne i nešto većeg iznosa.

Sa jedne strane, Inter bi obezbedio neophodan budžet i sredstva za angažman Lukakua i Fratezija. Zamisao Nerazura je da napadača Čelsija dovedu na pozajmicu sa opcijom kasnije kupovine i da otkupi centralnog vezistu od Sasuola.

Dok bi Inter stekao značajan finansijski priliv Crveni đavoli bi istovremeno najzad pronašli rešenje među stativama imajući u vidu da su već mesecima u potrazi za golmanom. Podsetimo, u najužem krugu kandidata za budućeg čuvara mreže je i srpski golman Đorđe Petrović, međutim u aktuelnom momentu Nju Ingland nije spreman da se odrekne usluga nekadašnjeg đaka Čukaričkog, te bi u slučaju njegove prodaje realniji scenario bio da MLS ligu napusti tek krajem godine.


tagovi

Andre OnanaMančester JunajtedInter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara