Oni vladaju grčkim zemljama: Prosečni Olimpijakos preživeo Tumbu i otišao na +9

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.01.21. | 20:53

U velikom derbiju grčkog fudbala na kraju – 1:1

„Mi vladamo ovom zemljom“.

Natpis ove sadržine krasi prostorije atinskog Olimpijakosa. A sudeći po poslednjim dešavanjima u Grčkoj vladavina pirejskog velikana trajaće još dugo. Olimpijakos je i pored prosečnog izdanja na solunskoj Tumbi uspeo da stigne do remija sa ukusom pobede (1:1) i stigne do velikih devet bodova prednosti u odnosu na Aris. Večerašnji rival PAOK je još dalje, bez velikih izgleda da postane ozbiljan takmac u trci jednog konja.

Izabrane vesti

Nisu najuspešniji grčki klubovi u poslednjoj dekadi izneverili tradiciju ovog puta. Ponovo smo videli jako tvrd meč. Mnogo faulova, prekida, taktičke borbe, a malo šansi za pogotke. Potencijali reprezentativac Srbije Andrija Živković bio je u startnoj postavi PAOK-a. Zajedno sa Vardom, i napadečem Krmančikom bio je glavna ofanzivna pretnja po gol Pirejaca.

OIlimpijakos je stigao do prve velike šanse. Francuz Mvila je prokockao kolosalnu priliku i dao veštačko disanje PAOK-u. Delovalo je u jednom trenutku da će meč na Tumba stadionu biti završen bez golova. Međutim, dosadu je prekinuo štoper domaćina Sven Ingasan. Odlično je štoper PAOK-a izbegao ofsajd zamku i iz neposredne blizine pogodio mrežu.

Plakali su pojedini igrači PAOK-a od sreće. Ali Olimpijakos je pokazao veliko iskustvo. Kao zmija žabu počeli su gosti da dave domaćina. Pedro Martins se odlučio da u igru ubaci i Lazara Ranđelovića, na teren je poslao i tešku artiljeriju u vidu napadača Hasana.

Međutim, spas za Pirejce je stigao od štopera. Posle kornera Fortunisa, golman PAOK-a Pašalakis je krenuo u prazno, što je iskoristio Ba i postavio konačan rezultat.



tagovi

Lazar RanđelovićAndrija Živković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara