Prvi pogodak Markusa Tirama (© Reuters)
Prvi pogodak Markusa Tirama (© Reuters)

Opak neki čovek Markus Tiram, opak i Žoao Feliks (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 27.10.20. | 23:03

Borusija ispustila Real u Menhengladbahu, Atletiko vodio, gubio, pa preokrenuo protiv Slacburga

Prošle su 22 godine kako je Božo Šušec saopštio Hrvatima kakva ih je nesreća zadesila u polufinalu Mundijala u Francuskoj. Tokom obračuna sa Galskim petlovima razočarano je, u trenucima velikog preokreta domaćina na Sen Deniju, prokomentarisao: „Opak neki čovek Lilijan Tiram“. Sve da bi ilustrovao kako je tadašnji defanzivac jedina dva gola za reprezentaciju dao baš posle vodećeg pogotka Davora Šukera. Iste reči verovatno su izgovarali navijači Real Madrida dok je Lilijanov stariji sin Markus ubijao u pojam odbranu njihovih miljenika, samo što ni to nije bilo dovoljno Borusiji iz Menhengladbaha da u dramatičnom finišu drugog kola Grupe B Lige šampiona savlada kraljevski klub – 2:2.

Uz utisak da je ekipa Marka Rozea propustila priliku da (opet) skine skalp favoritu. Prošle sedmice je u 90. minutu ostala bez pobede nad Interom, a večeras joj je kao pesak kros prste procurila prednost od dva gola. Pobeda za Nemce nema, ali ima saznanja da je Tiram spretan da završi akcije. I na tome mu svaka čast, pravi špic uvek oseti gde bi trebalo da se nalazi. S tim što je veći deo posla kod oba gola završio njegov ofanzivni kolega Alesan Plea. U prvoj situaciji se sjajno oslobodio Serhija Ramosa i pocepao odbranu gostiju za prvi gol Tirama, da bi početkom drugog poluvremena tukao pravo u Tibu Kurtou, na odbitak naleteo njegov sunarodnik i bacio Real na konopce.

Izabrane vesti

Sastav Zinedina Zidana jeste uzdrman, međutim, najopasniji je kad ga pošaljete na patos. Dokazao je to vikend pobedom nad Barselonom u El Klasiku posle dva vezana poraza, potvrdio još jednom, odbijajući „krompir“ na tabeli posle dva gola. U junaka gostiju izrastao je niko drugi do destruktivac Kazemiro. Tri minuta pre kraja Brazilac je namestio pogodak Karimu Benzemi (Luka Jović nije ulazio na teren), a u trećem minutu nadoknade pogodio za remi prvaka Španije i veliku tuku Borusije.

I drugi španski predstavnik preživeo je golgotu, samo što je za razliku od Reala dobio Atletiko svoj meč drugog kola. Najviše zahvaljujući Žoau Feliksu koji je sa dva gola u drugom poluvremenu slomio otpor upornog Salcburga i pokazao da i te kako može i on, kao Lilijan i Markus Tiram, da bude opak – 3:2.

Atletiko je bolje otvorio susret na „Vandi“. Mada je Čolo Simeone počeo sa Feliksom i Luisom Suarezom u napadu, vodeći gol delo je Markosa Ljorentea, jednog od korisnijih strelaca među vezistima. Sećate ga se po dva gola Liverpulu na Enfildu, za vikend je otključao i odbranu Betisa u Primeri, a ovog utorka primorao Austrijance na kapitulaciju rezantnim udarcem sa 18 metara.

Obično posle vođstva Čolo „zaključava“ utakmice, ali izgleda da sadašnja odbrana Atletika nije postojana kao ranijih sezona. Ima nešto i do napadačke sile Salcburga, namere da juriša svuda i uvek. U lokalnoj Bundesligi je strah i trepet, minule sedmice je posle zaostatka protiv Lokomotive dao dva gola, a po istom receptu isprsio su se i u Madridu. Najpre Dominik Soboslaj, pa Mergim Beriša i odjednom su Bikovi bili u prednosti.

Poravnanje Jorgandžijama doneo je Žoao Feliks sedam minuta posle vođstva Salcburga, a definitivno presudio upornim gostima posle Čolovog specijaliteta – kornera. Pet minuta pre kraja prvi nalet posle udarca iz ugla nije uspeo, u drugom je lopta došla do Portugalca, a ovaj drugim golom na utakmici obrisao znoj sa čela navijača i čelnika pred dvomeč sa Lokomotivom Marka Nikolića.



LIGA ŠAMPIONA, DRUGO KOLO

GRUPA A

Lokomotiva – Bajern 1:2 (0:1)

/Anton Mirančuk 70 – Gorecka 13, Kimih 79/

Atletiko Madrid – Salcburg 3:2 (1:1)

/Ljorente 29, Žoao Feliks 52, 85 – Soboslaj 40, Beriša 47/

GRUPA B

Šahtjor - Inter 0:0

Borusija Menhengladbah – Real Madrid 2:2 (1:0)

/Tiram 33, 58– Benzema 87, Kazemiro 90+3/

GRUPA CUPA C

Porto – Olimpijakos 2:0 (1:0)

/Vijeira 11, Oliveira 85/

Marselj – Mančester Siti 0:3 (0:1)

/Tores 18, Gundogdan 76, Sterling 81/

GRUPA D

Liverpul - Midtjiland 2:0 (0:0)

/Žota 55, Salah 90+3pen/

Atalanta - Ajaks 2:2 (0:2)

/Zapata 54, 60 - Tadić 30 pen, Traore 38/





 


tagovi

Žoao FeliksMarkus TiramKazemiro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara