Luka Jović
Luka Jović

Opet je to uradio i to dva puta - Luka GOLić prvi strelac Bundeslige! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.11.18. | 19:52

Mladi Srbin glavni "krivac" za pobedu Ajntrahta nad Šalkeom - 3:0

Njegovi golovi su postali kao dobar dan, a mogao bi komotono da promeni prezime i u GOLić.

Luka Jović je nastavio da trese mreže u Bundesligi, a nova dva pogotka reprezentativca Srbije ne samo što su donela tri boda Ajntrahtu u okršaju sa Šalkeom (3:0) i četvrto mesto na tabeli, već su i njemu omogućili da na reprezentativnu pauzu ode kao najbolji strelac u Bundesligi sa devet golova ispred takvih zvezda kao što su Alkaser, Levandovski, Verner, Gomez...

Izabrane vesti

Kapa dole za momka iz Bijeljine.

Dugo su gosti odolevali, a ni Ajntraht nije bio na prepoznatljivom nivou u prvih 45 minuta, iako je od starta igrao napadački sa trojicom u špicu - Rebić, Jović i Ale. Međutim, sredinom drugog poluvremena proradila je blakanska veza, a posle sjajne saradnje s Rebićem, Jović je majstorski zaobišao Stambulija i matirao nemoćnog Fermana u 61. minutu i ekstazu u Frankfurtu.

Momci na "ić" pomogli su večeras Luki da opet dospe na naslovne strane nemačke štampe, a za drugi gol se pobrinuo zemljak Filip Kostić. Majstorski je reprezentativac Srbije prošao po levoj strani, zavrnuo loptu na ivicu šesnaesterca, a tamo ju je opet Luka sačekao i još jednom majstorskim udarcem spakovao iza leđa golmana Šalkea. Kakav golgeterski prasak.

I ima nešto u tom golgeterskom nizu Jovića, jer nijedan od tih pogodaka nije iz zicer pozicija kada samo treba ubaciti loptu u praznu mrežu, već i vrlo često naš momak naporno radi kako bi se upisao u strelce. Ali, očigledno da mu se naporan rad i te kako isplati i možda će biti greh, ako mu selektor Krstajić ne bude pružio šansu u narednim okršajima Lige nacija, pa zašto ne i u onome što sanja svaki ljubitelj fudbala u Srbiji u tandemu zajedno sa Mitrovićem

Oduševljeni su bili navijači Ajntrahta partijom koju je pružio Jović, a treba reći da je Luka mogao i do het-trika pšre nego što mu je Francuz Sebastijan Ale ukrao gol i loptu s noge u 80. minutu. Ali, nema veze, ni taj podatak neće promeniti činjenicu da je Srbin najbolji pojedinac ovog meča.

Njemu je trener Hiter u 82. pružio zadovoljstvo da mu aplaudira čitav stadion i isprati ga ovacijama, a ustupio je mesto Mijatu Gaćinoviću koji je utakmicu počeo na klupi za rezerve.

Pobeda nad Šalkeom, i to ubedljiva, omogućila je Ajntrahtu da skoči na četvrto mesto i izgura veliki Bajern sa pozicije koja vodi u Ligu šampiona. Šalke i dalje ostaje daleko ispod u donjem domu sa gomilom problema.

BUNDESLIGA - 11. kolo

Petak
Hanover - Volfzburg 2:1 (1:0)
/Maina 30, Bebu 63pen - Veghorst 82pen/

Subota
Hofenhajm - Augzburg 2:1 (0:0)
/Kramarić 65, Nelson 83 - Finbogason 70/

Fortuna Diseldorf - Herta 4:1 (0:0)
/Usami 50, Henings 63, Raman 84, 90+2 - Zelke 88/

Frajburg - Majnc 1:3 (0:2)
/Salaj - Gbaman 6, Mateta 18, Onisivo 75/

Nirnberg - Štutgart 0:2 (0:0)
/Baumgartl 68, Tomi 82/ 

Verder - Menhengladbah 1:3 (0:2)
/Šahin 59 - Plea 39, 48, 52/

Dortmund - Bajern 3:2 (0:1)
/Rojs 49. penal, 67, Alkaser 74 - Levandovski 26, 52/

Nedelja
RB Lajpcig - Leverkuzen 3:0 (1:0)
/Poulsen 27, 85, Klosterman 68/

Ajntraht - Šalke 3:0 (0:0)
/Jović 61, 73, Ale 80/

Foto: Reuters


tagovi

Luka Jović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara