Opet nula u derbiju Grčke, Jovanovićev PAO šampion ako dobije sve tri do kraja

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.04.23. | 21:27

Ali AEK ima nešto lakši raspored...

Panatinaikos je izdržao sve. Po drugi put ostao je neporažen u plej-of sudaru sa glavnim takmacem u borbi za titulu, AEK-om (0:0), tako da u preostale tri runde ulazi kao veliki favorit, pošto sve drži u svojim rukama.

Dva tima izjednačena su na vrhu grčke Superlige sa po 76 bodova, a pošto su poravnati i u međusobnim duelima (po jedan trijumf i dva remija), odnosno u gol razlici u tim okršajima (2:2), prevagu bi mogla da odnese činjenica da PAO prvi deo šampionata, onaj pre plej-ofa, završio s dva boda više od AEK-a.

Izabrane vesti

Dakle, ukoliko oba tima ostvare po tri pobede do kraja, šampion će postati Panatinaikos. Prvi put nakon 13 godina. To bi, nema sumnje, našeg stručnjaka Ivicu Jovanovića, koji veoma uspešno ove sezone predvodi Zelena sa klupe, učinilo besmrtnim za navijače slavnog kluba.

Remi u derbiju i ostanak na čelu tabele lepši je deo priče kada govorimo o nekadašnjem finalisti Kupa šampiona. Ono što nikako ne ide naruku Jovanoviću i njegovim momcima jeste raspored. A on kaže: PAO u narednom kolu dočekuje PAOK, zatim Olimpijakosu na noge, pa mu na kraju dolazi Aris. AEK bi trebalo da ima lakši posao jer ga pored domaćinastva Olimpijkaosu u narednoj rundi očekuju još okršaji sa Arisom i Volosom.

Panatinaikos je večeras želeo po svaku cenu da izbegne poraz i to se i te kako odrazilo na njegovu igru. AEK je bio bolji u većem delu susreta, imao bolje prilike, daleko više udaraca ka golu. Domaćin je samo jednom šutnuo u okvir gola AEK-a, s druge strane čak 17 šuteva žuo-crnih. Doduše, te dva u okvir.

Naš Mijat Gaćinović igrao je za AEK kao starter. Izveden je u 74. minutu...

NAPOMENA: Da vas ne zbuni tabela, AEK je trenutno lider zbog bolje gol-razlike, koji određuje bolji plasman samo dok prvenstvo traje



tagovi

Grčka 1Mijat GaćinovićIvan Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara