Nikola Trajković (©Starsport)
Nikola Trajković (©Starsport)

Opet u srpskom fudbalu: Nikola Trajković novi trener Novog Pazara

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.05.24. | 18:43

Plavi poslednji put u sezonu ušli sa starim trenerom još pre osam godina

Nije dugo trajala dilema ko će voditi Pazarce u takmičarskoj 2024/25. Čelnici devetoplasiranog kluba Mozzart Bet Superlige odlučili su se za Nikolu Trajkovića. Dogovorena je saradnja na godinu dana.

Još jednom nije izneverena praksa da Plavi u novu sezonu ulaze sa novim stručnim kadrom. Poslednji koji je preživeo letnju pauzu bio je Zoran Džimi Marić, još pre osam godina.

Izabrane vesti

Trajković će na pazarskoj klupi naslediti Slavka Matića. Temperemantni Obrenovčanin je u svom drugom mandatu kraj Jošanice na deset zvaničnih utakmica, računajući i Kup Srbije, sa ekipom ostvario četiri pobede, nerešeno i pet poraza.

Nekadašnji prvotimac Crvene zvezde, Trajković (43) je tokom 2023/24 u dva navrata sedeo na klupi niškog Radničkog, a ranije je bio deo trenerskog tima u švedskom Malmeu. Kraj Nišave je na 20 utakmica sa timom upisao šest pobeda, četiri remija i deset poraza.

Otišao je posle poraza od Železničara kada je rekao da nikada više neće raditi u srpskom fudbalu iliti, kako je naveo, “mulju koju kreira sudijska organizacija”. Koju su inače ove sezone baš mnogi optuživali za kreiranje tog mulja.

Trajković je doduše nedugo zatim priznao da je preterao u afektu i naveo da bi se rado vratio u Mozzart Bet Superligu, a sada je to i učinio. Novi šef struke Pazarce će prozvati 17. juna. Za sada je izvesno da će među onima na koje će moći da računa biti prva zvezda Adem Ljajić i pouzdani golman Nikola Mirković, kao i igrači pod ugovorom, poput Dragana Bojata, Seada Islamovića, Adetunđuja Rasaka Adešine, Stefana Dimića...



tagovi

Nikola TrajkovićFK Novi Pazar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara