Vesnik preokreta: Uroš Kabić (©MN Press)
Vesnik preokreta: Uroš Kabić (©MN Press)

Orlići slomili Francusku: Kabić najavio preokret, Milosavić asistencijama režirao pobedu pred Evro kvalifikacije

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.09.22. | 18:53

Biseri Srbije, po scenariju iz utakmice sa Finskom stigli do pobede (3:1) na zatvaranju turnira Stevan Ćele Vilotić

Omladinska reprezentacija Srbije pobedom nad Francuskom (3:1) završila je takmičenje na turniru Stevan Ćele Vilotić, a trijumf u Subotici posle preokreta, osim što je Orlićima doneo drugo mesto na tradicionalnom takmičenju, predstavljao je i idealnu uvertiru u kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje izabranike Jovana Damjanovića očekuju u novembru.

Fenomenalnom igrom u drugom poluvremenu biseri Srbije rođeni 2004. godine i mlađi demonstrirali su sve kvalitete u punom sjaju i drugom pobedom na tirniru završili takmičenje. Iako, je Francuska uspela da na odmor ode sa golom prednosti, kao i u susretu sa Finskom, zaostatak je za Orliće predstavljao inspiraciju na kčijim krilima su stigli do pobede.

Izabrane vesti

Odlično izdanje, istovremeno je ostavilo žal što su naši biseri na prethodnom koraku sa igračem manje poklekli pred Portugalcima koji su uz maksimalan učinak stigli do trofeja.

Treći put u isto toliko utakmica na turniru, Orlići su prvi poklekili, a mrežu Damjanovićevoog tima zatresao je Due u 19. minutu. Fudbaler Rena iskoristio je asistenciju Odobera i sa ivice šesnaesterca naplatio uspavanu reakciju protivničke odbrane. Pogodak gostiju međutim nije obeshrabiro omladince Srbije koji su već do odlaska na odmor pretili preko Milosavića, Petkovića i Spasojevića.

Rezultat je međutim ostao nepromenjen do uvodnih minuta drugog dela igre, a kao i u susretu sa Finskom vesnik preokretabio je Uroš Kabić. Biser Vojvodine u 53. minutu je natrčao na loptu koju mu je odložio Mihajlo Spasojević i sa oko 20 metara uputio neodbranjiv udarac.

Potpuni preokret samo šest minuta kasnije doneo je Janko Jevremović, đak Partizanove škole koji je takođe bio strelac i protiv Finske. Posle nesebičnog dodavanja Mihajla Milosavića ofanzivcu Srbije preosto je lakši deo posla koji je on obavio rutinskim udarcem sa šest metara.

Potpuni preokret nije bio povod za opuštanje srbije, međutim takođe nije ni demoralisao Francuzre koji su najozbiljnije zapretili u 78. minutu preko Diopa. Napadač Trikolora uspeo je da prođe oba naša štopera i izbije sam pred Miladinovića, međutim golman tri godine mlađi od većine aktera demonstrirao je zašto je dobio poziv selektora, zakačio je loptu već viđeu u mreži i preusmerio je ka stativi od koju se ona potom odbila nazad u teren.

Konačno, sve dileme u 82. minutu otklonio je Mateja Stjepanović koji je na prvoj stativi spretno reagovao i prosledio centaršut Milosavića iz skraćenog kornera u mrežu rivala. Novajlija u redovima TSC-a, doskorašnji đak Zvezdine škole, tako je sa dve asistencije režirao impresivnu pobedu Orlića koji su potvrdili da su spremni za oktobarske izazove protiv Makedonije, San Marina i Norveške.

Uprkos činjenici da su bili dodatno oslabjeni izostancima Miladinovića, Lazetića i Đurđevića, omladinski reprezentaqtivci su uspeli da na jajan način završe turnir, međutim uz prvo mesto Portugaliji je pripala i većina individualnih nagrada te je za najboljeg golmana proglašen Ribeiro, a za igrača turnira Esteves.



tagovi

Stevan Ćele VilotićUroš KabićMihajlo Milosavićomladinska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara