Juventusovi igrači sa peharom (©Reuters)
Juventusovi igrači sa peharom (©Reuters)

Osvetnički motivisan Kuluševski i Kjeza ublažili lošu sezonu Juventusa: Trofej Pirlu za rođendan (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.05.21. | 22:55

Torinezi savladali Atalantu u borbi za trofej italijanskog Kupa

Posle nešto više od godinu dana navijačima u Italiji ponovo je bio dozvoljen dolazak na stadion. Doduše, samo njih 4.300 imalo je privilegiju da uživa u finalu Kupa između Juventusa i Atalante na Mapei stadionu u Ređo Emiliji. Deo njih radovao se pobedi torinskog kluba - 2:1 (1:1).

Atalanta je odigrana na svom nivou, a Juventusovi fudbaleri potrudili su se da na 42-rođendan obraduju svoj trenera Andreu Pirla. Pružili su jednu od boljih partija ove sezone i drugim trofejom (posle osvojenog Superkupa u januaru) bar donekle ublaže neuspehe u Ligi šampiona i Seriji A.

Izabrane vesti

Nije delovalo da će biti tako posle uvodnih minuta utakmice. Atalanta je bolje otvorila meč i bila mnogo opasniji rival u prvom poluvremenu. Nekoliko puta imao je Bufon sreće da saigrači reaguju u poslednjem trenutku ili da protivnici budu neprecizni. Pretili su Palomino, Fruler i Zapata, ali Juventus je prvi pogodio.

Majstorski je gađao Dejan Kuluševski u 31. minutu sa ivice kaznenog. Doduše, polemisaće se dosta o tome da li je prethodno Kvadrado faulirao Gosensa prilikom uklizavanja. Nije se čula pištaljka Davidea Mase, a 21-godišnji Šveđanin iskoristio je to da pokaže svom bivšem klubu da ga je možda i prerano otpisao kada ga je slao na pozajmicu u Parmu, a onda prodao Juventusu za 35.000.000 evra (uz mogućih još 9.000.000 ako budu realizovani bonusi).

Do zasluženog gola u prvom delu Atalanta je stigla deset minuta kasnije, kada je Ruslan Malinovski poslao loptu pored trojice Juveovih igrača i iza Bufonovih leđa. I tu se može diskutovati da li je prethodno Fruler faulom ukrao loptu Rabiou.

Po povratku sa odmora trgli su se momci u crno-beloj opremi. Fenomenalnu šansu imao je Federiko Kijeza na dodavanje Kristijana Ronalda petom. Tada je bio neprecizan, ali ne i u 73. minutu posle fenomenalne saradnje sa Kuluševskim.

Ovo je Juventusu 14. pehar italijanskog Kupa, a koliko znači Torinezima ove sezone moglo se videti po načinima na koji su slavili golove i euforiji posle poslednjeg sudijskog zvižduka. Čak i Andrea Pirlo nije mogao da se sudrži, već je trčao daleko od svoje klupe da bi u zagrljaju igrača slavio gol. Dobro je poznato pod kolikim su pritiskom on i njegovi fudbaleri zbog neuspeha u Ligi šampiona i gubitka titule, a najviše zbog toga što im plasman među najbolje evropske klubove sledeće sezone zavisi od rezultata Milana i Napolija u poslednjem kolu.

Bio bi to žestok udarac za Staru damu ako se ne plasira u Ligu šampiona, a vrlo verovatno bi doveo i do rastanka sa Pirlom, kao i većinom igrača. Pre svih skupo plaćenim Kristijanom Ronaldom.

Što se tiče Atalante, tim iz Bergama propustio je priliku da osvoji svoj drugi Kopa Italija, posle 1963. godine i time donese prvi trofej sjajnom treneru Đanpjeru Gasperiniju, ali neće previše tugovati zbog toga, jer je mesto u Ligi šampiona odavno obezbeđeno, tako da će poslednje kolo Serije A i duel sa Milanom za njih biti revijalnog karaktera. To se ne može reći za Juveovo gostovanje u Bolonji...



tagovi

Đan Pjero GasperiniAndrea PirloKristijano RonaldoRuslan MalinovskiDejan KuluševskiAtalantaJuventusFederiko Kjeza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara