Otvoren konkurs za levog beka Barselone

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.08.20. | 17:19

Dva imena u opticaju

Vreme je velikih promena u Barseloni, a jedna od pozicija na kojoj se očekuje sveža krv je levi bek. Do sada nedodirljivi Đordi Alba više nema zagarantovano mesto u timu. On je jedan od igrača koji su posle debakla od Bajerna izgubili kredit, a novi trener Ronald Kuman takođe želi nekog mlađeg umesto njega.

Tako je u Barseloni otvoren konkurs za novog levog beka. Kuman ne veruje ni Albi, ni njegovoj zameni Žunioru Firpu. Moguće je čak da oba napuste klub, mada je najverovatnija opcija da će jedan od njih ostati. Barsa je ranije nudila Firpa Interu i Juventusu u pregovorima oko Lautara Martineza i Pjanića, ali nije joj prošlo. Nada se da će adekvatna ponuda ipak da stigne za jednog dvojice bekova i da će potom moći da dovede novog igrača na tu poziciju.

Izabrane vesti

Dva imena su već iskočila u prvi plan. Barsa je zainteresovana Nikolasa Taljafika iz Ajaksa koji je i ranije bio na njenom spisku želja. Argentinac ima džentlmenski dgovor sa Ajaksom da može da ige ako neko dostavi ponudu od 25.000.000 evra što je za Barselonu razumna cifra i može da je plati uprkos ne baš sjajnoj finansijskoj situaciji u klubu.

Pored Taljafika, tu je još jedna stara meta. Reč je o Hoseu Gaji iz Valensije koji se i ranije dovodio u vezu sa selidbom na Kamp Nou. Valensija nije htela ranije da ga proda, ali ovog leta bi mogla jer klub se nalazi u velikoj finansijskoj krizi i očekuje se rasprodaja najboljih igrača među koje spada i levi bek.

Na kraju, pored Taljafika i Gaje, još jedan levi bek je na radaru Blaugrane. U pitanju je Anhelinjo koji je minulu sezonu proveo na poazjmici iz Mančester Sitija u Lajpcigu i ostavio jako dobar utisak. Nemci imaju opciju da ga otkupe što će najverovatnije i uraditi tako da Barsa ne treba previše da se nada. 


tagovi

Hose GajaĐordi AlbaŽunior FirpoNikolas Taljafiko

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara