Gol Halstenberga(Reuters)
Gol Halstenberga(Reuters)

Ovakav Bajern ne bi mogao sa PSŽ-om: Kapiten Kimih poklonio remi, Lajpcig bio bliži pobedi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 20.01.23. | 22:48

Deluje da Bavarci posle pauze od dva i po meseca još nisu upalili motore

Vratila se Bundesliga posle dva i po meseca pauze, očekivao se vatromet u derbiju između Lajpciga i minhenskog Bajerna, a dobili smo Bavarce daleko od idealne radne temperature i skromnu fudbalsku predstavu u 16. kolu. Niti je ekipa Julijana Nagelsmana gospodarila terenom kako ume, niti je za 90 i kusur minuta fudabala bila naročito opasna po protivničku odbranu. Povela je rano, poklonila gol protivniku na startu drugog poluvremena, a do kraja susreta čak bila bliža porazu, ili bar dalje od pobede.

Nije Bajern prikazao fudbal ni blizu dovoljan da se u martu mesecu porve sa Pari Sen Žermenom u borbi za četvrtfinale Lige šampiona. Ali ima do tada još pet utakmica i Keln, Frankfurt, Majnc, Volfsburg i Bohum da zagreje mašinu, da natempira formu za jedan od najmoćnijih timova Evrope.

Izabrane vesti

A protiv Parižana moraće Maksim Erik Šupo Motan kao večeras, a kapiten Jozua Kimih ni približno kao što je grešio u Lajpcigu. Na nivou čitavog meča, Kamerunac je pravio ubedljivo najviše problema odbrani Bikova, a pobegao joj je i u 37. minutu spakovavši u mrežu loptu posle savršene asistencije Serža Gnabrija. Šteta za giganta sa Alijanc arene što je Kimih nerezonskom dugom loptom iz svog šesnaesterca počastio rivala koji je kroz nekoliko sekundi netačno dodavanje reprezentativca Nemačke i unovčio. Na pravom mestu našao se Halsenberg.

Ne samo zbog grešeke koja je u 52. minutu dodvela do izjednačujućeg gola, Kimih je generalno bio jedna od najslabijih karika na terenu. To se možda nije u značajnoj meri osećalo toko prve polovine utakmice kada je Lajpcig bio poprilično bezopasan, ali je obelodanjeno u drugom delu.

Dva dana nakon što je potpisao za Bajern, debiotovao je Jan Zomer, mada Švajcarac, budući da su samo tri lopte išle u okvir njegovog gola, nije imao priliku da na premijeri napravi kojekakvu golmansku senzaciju. Kod Halstenbergovog gola, ništa nije mogao.

Kao Šupo Motan na jednoj, tako je Dominik Soboslaj na drugoj strani mučio odbranu Bajerna. Lucidnim provlačenjem lopte kroz noge, šmugnuo je sredinom drugog dela Daju Upamekanu, Francuz ga je srušio kao poslednji igrač odbrane i utisak je da je žuti karton bio preblaga sankcija. VAR soba nije pozvala glavnog sudiju na gledanje snimka. Da je gost ostao sa desetoricom na terenu, Lajpcig bi imao pola sata brojčane nadmoći da pokuša da mu se približi na dva zaostatka.

Ovako, šansu da lideru priđe na dva boda ima Frajburg koji će sutra gostovati Volfsburgu.

BUNDESLIGA – 16. KOLO

Petak

RB Lajpcig - Bajern 1:1 (0:1)

/Halstenberg 52 - Šupo Motan 37/

Subota

15.30: (2,50) Bohum (3,30) Herta (2,85)

15.30: (1,40) Ajntraht Frankfurt (5,30) Šalke (8,00)

15.30: (2,45) Štutgart (3,30) Majnc (2,95)

15.30: (2,30) Union Berlin (3,35) Hofenhajm (3,40)

15.30: (2,50) Volfzburg (3,30) Frajburg (2,85)

18.30: (2,30) Keln (3,40) Verder (3,10)

Nedelja

15.30: (1,35) Borusija Dortmund (5,60) Augzburg (9,00)

17.30: (2,75) Borusija Menhengladbah (3,40) Bajer Leverkuzen (2,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

RB LajpcigRed Bul LajpcigBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara