Pade Bajern! Dortmund dobio derbi i preuzeo prvo mesto, Veljković dao gol posle četiri godine (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.09.22. | 17:23

Ajntraht lako dobio u Štutgartu...

Nema Bajern problem u Evropi, Ligu šampiona započeo je superiorno (s dve pobede protiv najtežih rivala, Intera i Barselone), ali zato u Bundesligi ozbiljno štuca. I očito da se ne radi o slučajnostima, već o ozbiljnim problemima s kojima se suočava Julijan Nagelsman. Nakon Gladbaha, Union Berlina i Štutgarta, bodove nemačkom šampionu otkinuo je i Augzburg. I to sva tri - 1:0. Bavarci tako sada već na četiri uzastopna meča ne znaju za trijumf u domaćem šampionatu. S druge strane Borusija iz Dortmunda je slavila u derbiju Rura protiv Šalkea (1:0) i makar do sutra zaposela čelo tabele.

Odličnu utakmicu odigrao je srpski štoper Miloš Veljković u Leverkuzenu. Njegov pogodak u 82. minutu, prvi bundesligaški posle četrii godine, doneo je veliki bod Verderu iz Bremena.

Izabrane vesti

Bajern ima velikih problema da igra protiv inferiornih timova i to se pokazalo još jednom. Enriko Masen i njegov Augzburg slavili su zasluženu pobedu zahvaljujući pogotku Mergima Beriše u 59. minutu susreta.

Protiv Borusije iz Menhengladbaha jedan gol. Isto tako i na gostovanju Unionu. Protiv Štutgarta dva. Danas nijedan! Prvi poraz u sezoni bio je neizbežan, a onda i konstatacija: Nagelsmanova ideja da igra bez klasičnog centarfora ima ozbiljne manjkavosti. Biće Bavarci uspešni u Evropi, protiv ekipa koje žele da se nadmeću, da se trkaju, ali isto tako imaće ozbiljnih problema da probiju svaku iole čvršću odbranu.

Pokušavao je mladi stručnjak danas i sa izmenama i sa promenom mesta igračima - nije vredelo. Na 1:0 za domaćina Bajern je stvorio jednu jedinu pravu šansu, bilo je to sredinom drugog dela, kada je Džamal Musijala izbacio Leroja Sanea pred gol, međutim Rafael Gikievic izvrsno je reagovao i odbranio nogom.

Jasno je kao dan da Mane ne uživa u ulozi centralnog napadača, isto tako očito je da se i dalje upoznaje s novim saigračima. Serž Gnabri nije u formi, Koman je povređen, Tomas Miler potpuno zaustavljen...

Bajernovi problemi su ozbiljni.

Borusija nije blistala. Borusija je imala velikih problema da kroz pas dođe do prilika, ali je uspela da zatvori sve prilaze svom golu (Šalke nije imao udarac u okvir), tako da nije drhtala za konačan ishod. Naravno, nakon što je mlađani Jusufa Mukoko ušao s klupe i rešio derbi. Marijus Volf ga je lepo uposlio, a ovaj skočio između znazno viših Jošide i Mora i pogodio. Tako je Mukoko sa 17 godina i 300 dana postao najmlađi strelac u jednom od najvećih derbija Evrope.

Slavlje u Dortmundu mogla bi da pokvari povreda kapitena Marka Rojsa ukoliko se ispostavi da je ozbiljna. Iskusni ofanzivac je loše nagazio prilikom jednog doskoka i nije mogao da nastavi utakmicu...

Raduju se i u Bremenu i slave našeg štopera Miloša Veljkovića. Leverkuzen je dugo vodio lepim pogotkom Kerema Demirbaja, da bi osam minuta pre kraja srpski reprezentativac bio snalažljiv u kaznenom prostoru domaćina i smestio loptu iza leđa Hradeckog.

Trećom pobedom u poslednja četiri meča Ajntraht se konsolidovao i vratio u trku za Ligu šampiona. Četa Olivera Glaznera slavila je lakše nego što se očekivalo u Štutgartu (3:1), koji tone ka samom dnu.

Najbolji u gostujućem sastavu bio je Daiči Kamada, sgrelac drugog i asistent kod trećeg pogotka.

BUNDESLIGA – 7. KOLO

Petak

Majnc - Herta 1:1 (0:1)

/Kasi 94 - Tusar 30/

Subota

Augzburg - Bajern Minhen 1:0 (0:0)

/Beriša 59/

Bajer Leverkuzen - Verder 1:1 (1:0)

/Demirbaj 57 - Veljković 82/

Borusija Dortmund - Šalke 1:0 (0:0)

/Mukoko 79/

Štutgart - Ajntraht Frankfurt 1:3 (0:1)

/Tomas 79 - Rode 7, Kamada 56, Jakić 88/

18.30: (3,15) Borusija Menhengladbah (3,50) RB Lajpcig (2,35)

Nedelja

15.30: (2,05) Union Berlin (3,50) Volfzburg (3,90)

17.30: (3,35) Bohum (3,50) Keln (2,25)

19.30: (2,30) Hofenhajm (3,50) Frajburg (3,25)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Obaveštavaj me

Bajern
Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara