Bajernovo razočaranje u Leverkuzenu (©Reuters)
Bajernovo razočaranje u Leverkuzenu (©Reuters)

Panika u Minhenu pred Der Klasiker? Nagelsman i Braco besni: Lenji smo, ne može sve na puki kvalitet

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.03.23. | 09:55

Posle poraza od Leverkuzena…

Pretili su mnogi, ali svako ko bi se usudio na kraju bi dobio ćušku. Jer koliko god da su dobri bili – Bajern je bio bolji. I tako već deset godina. Ali ove sezone, prvi put posle pune decenije, Bajern nije prvi na tabeli posle 25 kola Bundeslige. Poraz od Bajera u Leverkuzenu (1:2) dozvolio je Borusiji Dortmund da preskoči Bavarce i preuzme prvo mesto na tabeli.

Sasvim dovoljno da se nervoza uvuče i u redove aktuelnog šampiona, pa su trener Julijan Nagelsman i sportski direktor Hasan Salihamidžić kritikovali ekipu kao retko kad.

Izabrane vesti

Izuzev u poslednjih 10 minuta utakmice bili smo gori tim. To kako smo igrali sa i bez lopte nema nikakve veze sa onim što smo uvežbavali proteklih nedelja. Previše je bilo dugih lopti. Nismo igrali dobro i zasluženo smo izgubili”, rekao je Nagelsman pre no što je obrazložio.

Stalno nam se to dešava. Poslednjih nedelja je bila bolja, ta mešavina emocije i kvaliteta. Danas smo bili lenji. Zaista smo bili slabi”.

Uostalom, to je svako mogao da vidi. Samo u prvih 17 minuta Bajer je imao četiri šuta na protivnički gol naspram nijednog Bajernovog. Isti odnos i u kornerima. I mada je Jozua Kimih pogodio za inicijalno vođstvo Bavaraca – nezasluženo kako priznaje Nagelsman – tim iz Leverkuzena je okrenuo rezultat sa dva penala. Na te jedanaesterce niko se iz Minhena nije žalio, jer kako je rekao Tomas Miler

Ima i važnijih stvari o kojima treba da govorimo”.

Pokušao je sportski direktor Hasan Salihamidžić.

Ovo nije Bajern. Sven am je nedostajalo. Dozvolil smo sebi da nas pregazi tim koji je igrao utakmicu u četvrtak. Bajer je bio bolji u svakom pogledu”.

A gde je konkretno bio problem?

Retko sam viđao ovako malo energije, ovako loš mentalitet, tako malo duela… Ovaj tim je dobar kada u utakmicu uđe sa 100 odsto želje. Jednako je loš kada izgleda ovako. Bili smo leniji, mislili smo da sve možemo da rešimo na puki kvalitet. Ne može tako. Sve nam je danas nedostajalo”.

U sledećem kolu, 1. aprila, Bajern protiv Borusije u Minhenu.



tagovi

Julijan NagelsmanHasan Salihamidžić

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara