Trenutak kad Vuk Rašović matira Šaja Givena (© MN Press)
Trenutak kad Vuk Rašović matira Šaja Givena (© MN Press)

Partizan je već jednom izbacio Anortozisovog trenera

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.12.21. | 10:35

I to dok je bio na vrhuncu

Kažu da epohe ne bi trebalo upoređivati, da tradicija ne mora da igra bitnu ulogu u modernom fudbalu, da ono što je nekad bilo ne znači da će se desiti opet, ali pristalice Partizana može da raduje podsećanje da trener Anortozisa ne pamti po dobrom prethodni boravak u Beogradu.

Temuri Kecbaja je došao u glavni grad Srbije u nameri da pobedi, kako bi odveo Kiprane u šesnaestinu finala Lige konferencije. Težak zadatak, ako se zna da Anortozis nikog na strani u evropkupovima nije savladao ni u ovoj, ni u prethodnoj sezoni.

Izabrane vesti

A ni Gruzin se tokom igračke karijere nije radovao u Humskoj. Čak je bio na vrhuncu karijere, igrao je drugu sezonu za, u to vreme, snažni Njukasl, naleteo na Parni valjak u prvom kolu Kupa pobednika kupova 1998. i – ispao. Posle 1:2 na severu Engleske, ekipu Ruda Gulita je izbacio sastav Ljubiše Tumbakovića tako što je u revanšu presudio pogodak Vuka Rašovića iz jedanaesterca (1:0). Vredi znati da je Kecbaja odigrao oba meča u paru sa Alanom Širerom, međutim, nije postigao gol protiv crno-belih.

Ni jedini srpski fudbaler u aktuelnom sastavu Anortozisa, Miloš Deletić, ne može da se pohvali ekipnim uspesima protiv Partizana. Četiri puta se namerio na crno-bele i nijednom nije slavio, a baš je to potrebno njegovom timu da bi prošao. Samo na premijernom susretu, novembra 2015, uspeo je Deletić da izbegne poraz od ekipe iz Humske, tako što je odirgao završnih deset minuta duela u Jagodini, čiji je član tada bio, u remiju 2:2. U istoj sezoni, samo kao vezista Radnika (promenio klub tokom zime 2016), dvaput je izlazio na crtu favoritu, postigao gol i asistirao u Beogradu kad su Surduličani prokockakli vođstvo od 2:0 – na kraju poraženi 2:3 – da bi u plej-ofu bilo 0:4. I onda, polovinom septembra u Nikoziji, 2:0 za Partizan u režiji Meniga i Rikarda.


tagovi

FK PartizanTemuri KecbajaAnortosisAnortozis

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara