Partizan završio papire i dobija licencu za Evropu

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.03.19. | 16:39

Crno-beli skinuli veliku brigu s leđa

Poslednji dan se nije čekao u Humskoj 1, cela papirologija oko dobija licence za Evropu je završena u petak. Skinuli su u Partizanu veliku brigu sa leđa i sada ostaje da pravo za nastup na međunarodnoj sceni još potvrde na terenu. Sada je na novom treneru Savu Miloševiću i fudbalerima da obezbede nastup u Ligi Evrope. Grupna faza bi došla kao „bronhi“ za finansijski udrmane crno-bele...

Dva dana pre roka završeni su svi reprogrami dugovanja prema igračima, reprogram poreza, koji je bio poslednja nerešena stavka i u Humskoj 1. 

Izabrane vesti

Uvereni su u Partizanu da su sve sporne tačke rešili i da ne postoji nijedna zbog koje bi bili na udaru UEFA.

Ipak, još jedna godina i još jedna gužva u Humskoj oko licence samo govore koliko je finansijski teška godina za Partizan. Bez ozbiljnijeg transfera godinu dana, bez nastupa u grupi nekog evropskog takmičenja, bez značajnijeg priliva novca...

Obnovljeno sponzorstvo sa Telekomom došlo je kao spas u poslednji čas za crno-bele i značajno je pomoglo da se regulišu izvesna dugovanja zarad dobijanja evro licence.

Prema nezvaničnim informacijama, Partizanu je bilo potrebno oko 2.500.000 evra da bi zatvorio sve rupe i isplivao kod ovog problema. Da je situacija bila vrlo neizvesna, priznao je pre nekoliko dana i potpredsednik kluba Vladimir Vuletić:
Neće biti lako. Partizanu je potrebno veoma mnogo novca da bi prošao monitoring UEFA. Nastojimo da to rešimo. Što se mene tiče, to je primarni cilj“, pričao je Vuletić.

Na kraju balade, dva dana pre monitoringa iz Evropske kuće fudbala, crno-beli su uspeli da preskoče visoku prepreku.

Piše: Vujadin Tomković


tagovi

evro licencaFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara