Savo Milošević i uprava (©FK Partizan)
Savo Milošević i uprava (©FK Partizan)

Partizanova 2020/21: I klinci i stranci, važni i titula i Liga Evrope

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.07.20. | 13:45

“Klub dobija bolje ponude ako igrate Evropu”, kaže direktor crno-belih Vazura

Partizan bi u predstojećoj sezoni – sve. I da promoviše klince, koji će mu za koju godinu doneti nove milione, ali i da sačuva proverene strance.

Isto tako je prioritet stavljen na osvajanje titule prvaka Srbije, ali je jednako važno i da se dođe do grupne faze Lige Evrope. Tu leže i ugled i – zarada.

Izabrane vesti

Imamo dosta mladih momaka, Parizanove dece, trener Savo Milošević forsira mlade igrače otkako je došao. Biće teško jer igramo na tri fronta, ali takva su pravila i moramo da se prilagodimo. Partizan uvek ima najviše ciljeve. Priorieti su osvajanje titule, ali i igranje u Ligi Evrope, jer nam ta finansijska sredstva nam mnogo znače, a znači nam i za rejting kluba. Jer kada govorimo o prodaji fudbalera, klub dobija mnogo ozbiljnije ponude ukoliko igrate Evropu”, ističe Miloš Vazura, direktor Partizana.

Pored promenjenog sistema evropskih kvalifkacija, crno-bele čeka ove sezone drugačiji vid takmičenja i u Superligi Srbije.

Prošle sezone je bio plej-of i igralo se sa osam najboljih ekipa i sa te strane je bilo teže, sada će se igrati po dve utakmice sa svima, nema plej-ofa i biće nam lakše. S druge strane, komplikovanije je što će biti 20 klubova, nažalost, našli smo se u toj situaciji zbog korona virusa i mislim da će predstojeća sezona biti veoma interesantna”.

Iako se očekivalo da će se povećati kvota za strane igrače u Superligi, to se, kako stvari stoje, neće dogoditi. Maksimum u protokolu će biti četvorica inostranih fudbalera, a sa Makijem Banjakom Partizan će ih imati petoricu.

Partizan ima pet stranaca, ali s obzirom na to da od ove godine postoji pravilo po kom moraju da budu u protokolu dvojica igrača mlađih od 21 godine, dešavaju se i povrede, sezona dugo traje i uvek se odmara neko od stranih igrača, tako da mislim da će za Banjaka biti prostora”, smatra Miloš Vazura, direktor Partizana.


tagovi

FK PartizanMiloš Vazura

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara