Vazura: Odbili smo ponude za Sadika i Stevanovića jače od 8.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | pon. 20.07.20. | 13:00

“Odlučili smo da Sejduba Suma nije na prodaju”, ističe direktor Partizana

Gotovo da nema dana da se u svetskim medijima ne pojavi ime nekog novog kluba koji je gledao, skautirao, zainteresovan je za Umara Sadika.

Isto tako, nedavno je otkriveno da brojni evropski velikani prate igre Filipa Stevanovića, da su ga skauti Liverpula četiri puta gledali tokom prošle sezone.

Izabrane vesti

Upravo njih dvojica, Sadik i Stevanović, nove su crno-bele “zlatne koke”, a uprava kluba očekuje da njihovi transferi budu novi rekordi, da nadmaše 12.000.000 evra koliko je Parni valjak dobio od Monaka za prodaju Strahinje Pavlovića.

Postoje interesovanja, ne samo za dva najbolja igrača, Filipa Stevanovića i Umara Sadika, već i za druge fudbalere, ali nijedna od tih ponuda nije bila onakva kakvu mi očekujemo. Takođe, još nismo doneli odluku da li smo spremni da se odreknemo Stevanovića ili Sadika, to umnogome zavisi i od strategije šefa stručnog štaba. Ponude koje smo dobili jesu ozbiljne, ali posle prodaje Strahinje Pavlovića i dobrih igara u Evropi, Partizan zahteva da te cifre budu mnogo veće. Radi se o konkretnim ponudama koje bismo pre dve godine vrlo rado prihvatili, nijedna nije bila ispod 8.000.000 evra, ali trenutno nismo spremni da bilo koga od njih dvojice pustimo da ide za taj novac”, otkrio je generalni direktor Partizana Miloš Vazura.

Pominje se da ima ponude i za Sejdubu Sumu, ali…

Postoji interesovanje i za Sumu, ali smo odlučili da on u ovom prelaznom roku ne može da napusti klub, jer želimo da ga zadržimo i da bude okosnica tima”.

Kako tvrdi Vazura, Partizan je dobro zaradio od transfera Strahinje Pavlovića, pa nije prinuđen da sada prodaje igrače po svaku cenu.

Dobijamo ponude za sve igrače, ali ne moramo da ih prodamo. Naprotiv, pokušaćemo da cela ekipa što duže ostane na okupu, a ako ponude budu toliko dobre, najverovatnije ćemo čekati do poslednjeg momenta i onda, ako za to bude potrebe, realizovati neki transfer”.

Nadaju se u Humskoj da će kasu napuniti i igranjem u grupnoj fazi Lige Evrope, što im je uspelo prošlog leta. Mada, svesni su da će sa promenjenim sistemom kvalifikacija ove godine biti teže doći do tog cilja.

Svakodnevno pratimo rezultate u drugim ligama, Partizanu bi mnogo značilo ako bi bio povlašćen u sva četiri kola kvalifikacija za LE. Već smo rekli da nama ne odgovara što se igra jedna utakmica, ali takva su pravila kojima mi moramo da se prilagođavamo. Igranje na međunarodnoj sceni nam mnogo znači i sa finansijske strane, jer nam plasman u grupe donosi oko četiri do pet miliona evra zarade”.

Koliko je značajan bio unosan Pavlovićev transfer u Monako pokazuje se tokom pandemije. Direktor crno-belih kaže da je klub u mirnim vodama, iako se mnogi po Evrope muče sa finansijama u ovo krizno doba.

“Mi smo zahvaljujući transferu Pavlovića lakše ušli u taj finansijski problem izazvan pandemijom i imali smo neku stabilnost, samo jedan mesec smo smanjili plate zaposlenima u klubu (20 odsto), nismo morali i nadalje tako, nismo otpustili nikoga, zaposlenima su plate redovno isplaćivane, zahvalni smo državi na finansijskoj pomoći koja nam je mnogo značila”, istakao je Miloš Vazura, generalni direktor Partizana.



tagovi

FK PartizanMiloš Vazura

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara