Pavlović: Borićemo se za naše navijače, bili su fenomenalni

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.11.22. | 16:32

„Iznenađeni smo u kojem broju su došli“, priznaje štoper Srbije

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Katara)

Na jednoj strani više od 3.000 Srba „raseljenih“ po svim delovima Lusaila, a na drugoj više od 70.000 onih naklonjenih Brazilcima. I opet su se češće čuli navijači naše reprezentacije nego rivalski.

Izabrane vesti

Sve to je ostavilo utisak na Orlove, priznaje Strahinja Pavlović, pogotovo što su jakim aplauzom ispraćeni sa terena i pored poraza od Brazila na premijeri (0:2).

„Podrška je bila fenomenalna, to nam dosta znači. Bili smo iznenađeni kada smo videli koliko je naših navijača došlo. Čuli smo ih tokom svih 90 minuta i kada smo gubili 2:0. To nam je vetar u leđa, borićemo se za njih i sve navijače u Srbiji i širom sveta. Podrška je uvek jako bitna“, poručio je Pavlović.

A, kada se osvrne na meč sa Brazilom, priznaje mladi srpski štoper da je moglo – hrabrije.

„Šta znači hrabrije? Znači da igramo kao u prethodnim utakmicama, jer ova nije bila tom nivou. Brazil ima strašne napadače, svi su u velikim klubovima. Mi smo u prvom poluvremenu držali srednji blok, nismo toliko igrali presing, a kada smo primili prvi gol probali smo da ih pritisnemo, ali oni imaju 11 igrača koji znaju da igraju fudbal i to nije lako. Siguran sam da će protiv Kameruna biti drugačije, oni nemaju toliko fudbalera koji u svakom trenutku mogu da izvuku loptu i naprave višak“.

Otkrio je Pavlović i šta im je rekao selektor Stojković u svlačionici posle Brazila.

„Nije bio najsrećniji, jer voli da pobeđuje, isto kao i mi. Ništa specijalno nije rekao, već da dignemo glave, da imamo još dve utakmice. Imamo vremena da analiziramo situacije sa ovog meča i da poboljšamo stvari u kojima nismo bili dovoljno dobri. Samo pozitivna energija, idemo na dve pobede, daćemo sve od sebe da prođemo grupu“.

Nije bilo lako Pavloviću da igra protiv Brazila, dodatno opterećen žutim kartonom koji je dobio već u 6. minutu utakmice.

„Normalno da nije prijatno kada na samom početku dobijete karton. Bilo je to malo preterano, prvi start, čak nisam ni hteo da napravim faul, išao sam na loptu. To može da utiče na vas, da vas poremeti, ali moramo da budemo spremni na sve. Hteo sam da igram na isti način do kraja, u nekim situacijama sam bio pažljiviji da ne bih dobio drugi karton, a na kraju sam uspeo da ostanem sa jednim“.

Tek će se srpski fudbaleri baviti „snimanjem“ Kameruna, ali znaju i sada koji će im biti osnovni zadaci u odbrani.

„Najveća pretnja će nam biti krila i centralni napadač. Moramo njih da neutrališemo i to će biti ključ. Ako njih sačuvamo, imaćemo mnogo manje problema“, podvukao je Strahinja Pavlović.


tagovi

Katar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara