Konor Galager (©Reuters)
Konor Galager (©Reuters)

Veliki planovi Aston Vile za Ligu šampiona: Prva meta Čelsijevo dete

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.05.24. | 14:59

Neizvesna sudbina Konora Galagera, da li ostaje u Londonu ili će u Birmingemu igrati Ligu šampiona?

Aston Vila je posle više od četiri decenije uspela da obezbedi učesće u Ligi šampiona za sledeće sezonu i povratak u fudbalsku elitu izazvala je veliku euforiju među navijačima i ljudima unutar kluba.

Iz tog razloga se u Birmingemu sada okreću sastavljanju tima za sledeću sezonu, a kako prenosi Telegraf sport jedna od najvećih želja je Konor Galager.

Izabrane vesti

Vezista Čelsija se nije saglasio sa predlogom za novi ugovor, a Vila bi eventualno probala da iskoristi ranije interesovanje sa Stamford Bridža za mladog Džona Durana. Nije poznato da li Čelsi i dalje ima interes za napadača Vile, ali je malo verovatno da bi razmotrili bilo kakvu direktnu Kolumbijca za dete kluba, koje je u londonskom klubu od svoje osme godine. Oba kluba moraju i da paze na pravilo o profitabilnosti i održivosti PSR, što bi moglo da ograniči njihove budžete.

Totenhem je bio među prvim klubovima koji je bio zainteresovan za povremenog kapitena Čelsija. Klub je ranije procenio Galagera na oko 60.000.000 evra, a njegove odlične igre mogu samo da povećaju njegovu vrednost. No, zbog činjenice da mu preostaje još jednu godinu ugovora, tražena cena će morati da padne.

Niko u ovom trenutku ne zna šta čeka Galagera. On će biti kapiten u poslednjem kolu Premijer lige protiv Bormunta, što bi moglo da bude i njegov poslednji nastup za klub. Ipak postoji verovatnoća da Galager ostane na Stamford Bridžu. Vila i Totenhem nisu jedini timovi koji su zainteresovani za njega, on ukoliko ostane imaće mogućnost da od januara sledeće godine samostalno pregovara oko transfera u neki drugi klub sledećeg leta.

Konor će najverovatnije biti deo ekipe Engleske za Evropsko prvenstvo, što mu daje prostora da ne žuri da donese odluku o svojoj budućnosti.

Mladi fudbaler je ove sezone impresionirao rukovodstvo Čelsija svojim stavom kako na terenu tako i van njega, ali uprkos tome on će se sledeće sezone suočiti sa konkurencijom za svoje mesto u timu. Očekuje se da će Kristofer Enkuku biti prvi izbor sledeće sezone, dok će se Enco Fernandez i Romeo Lavija vratiti u kondiciju kako bi se takmičili za mesto pored Mojzesa Kajseda u centru veznog reda.

U svojoj kolumni koju je napisao direktor Čelsija Daniel Filkenštajn ističe se da Plavci idu u dobrom smeru.

"Imamo projekat. Ne samo priča o projektu, već o stvarnom projektu. Kupovali smo sledeću generaciju najboljih svetskih fudbalera. A ovi igrači dolaze u Čelsi. Odbijaju druge velike klubove i nude velike novce da dođu u ovaj, jer vide da imamo projekat i da nam se drugi pridružuju. Igrači samo čekaju da zaigraju za Čelsi. Budućnost je svetla".



tagovi

Letnji prelazni rok 2024Aston VilaČelsiKonor Galager

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara