Roberto De Zerbi (Reuters)
Roberto De Zerbi (Reuters)

Korak bliže Bajernu: Roberto De Zerbi odlazi iz Brajtona

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.05.24. | 17:19

Italijanski stručnjak napušta premijerligaša dve godine pre isteka ugovora

Jedno od najvećih i najaktuelnijih pitanja na najvišem fudbalskom nivou jeste ko će biti novi trener minhenskog Bajerna. Mnoge je stručnjake gigant sa Alijanc arene poslednjih nedelja pokušavao da ubedi da sa njima počne nova era Bavaraca, ali svi su, do sada imali drugačije planove. Počev od Ćabija Alonsa, Julijana Nagelsmana, Ralfa Rangnika, Olivera Glaznera, Hansija Flika, pa na kraju i Tomasa Tuhela sa kojom nije pronađen zajednički jezik oko eventualnog ostanka u Minhenu.

Glavobolju za glavoboljom dobijao je sportski direktor Maks Eberl koji je juče označio novog top kandidata da preuzme ekipu iz Zabener Štrase. I deluje da će mukama povezanim sa angažovanjem novog timskog komandanta, ubzo doći kraj. Eberlov izbor je pao na Roberta De Zerbija, a baš danas je Brajton potvrdio da će sutrašnja utakmica sa Mančester Junajtedom biti poslednja za italijanskog stručnjaka.

Izabrane vesti

"Dogovorili smo sporazumni raskid saradnje u ovom momentu kako bi obe strane imale na raspolaganju dovoljno vremena da planiraju budućnost i narednu sezonu", rekao je prvi čovek Brajtona Toni Blum.

Još nije potvrđeno da će De Zerbi preuzeti Bajern, ali koji bi trener tek tako napustio siguran posao dve godine pre završetka ugovora, bez da je već obezbedio svoju budućnost, odnosno dogovorio odlazak u bolju sredinu, veći klub?

Vest o De Zerbijevom napuštanju Brajtona nemački BILD je preneo pišući o Italijanu kao glavnom kandidatu Bajerna, a većina nemačkih novinara koji pomno prate dešavanja u najvećem bundesligašu vest je prenelo pod vinjetom "udarna vest".

"Veoma sam tužan što napuštam Brajton, ali sam takođe vrlo ponosan na moje igrače i stručni štab i sve ono što smo postigli tokom prethodne dve istorijske sezone", rekao je De Zerbi.

Italijan je preuzeo Brajton 18. septembra 2022. godine od Grejama Potera koji se tada preselio u Čelsi. Vodio je Galebove na 88 utakmica, sezonu 2022/23 završio na šestom mestu donevši Brajtonu rekordni plasman u Engleskoj eliti, dok je ove sezone vodio ekipu među najboljih 16 timova Lige Evrope.

Stilski, njegov napadački fudbal mogao bi savršeno da odgovara Bajernu. Za sada mu je najduži trenerski mandat onaj iz Sasuola koji je trajao tri godine. Do sada je njegova karijera išla isključivo uzlaznom putanjom - iz Fođe u Palermo, potom u Benevento, Sasuolo, Šahtjor, te Brajton. Došlo je vreme da 44-godišnjak dobije šansu da predvodi nekog evropskog velikana. Verovatnoća kaže Bajern, ali hajde da ostavimo taj jedan postao šanse da bi možda mogao da ostane u Premijer ligi i završi u Čelsiju ili Mančester Junajtedu.


tagovi

Roberto De ZerbiBajern MinhenBrajton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara