Pedro (Foto: Reuters)
Pedro (Foto: Reuters)

Pedrov šou na Marakani: Petominutni het-trik za povratak Flamenga na pobednički put (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.10.22. | 02:36

Rubronegri deklasirali Bragantino – 4:1

Dve godine zaredom vladao je Flamengo Brazilom, a kako trenutno stvari stoje, drugu uzastopnu sezonu sada će ostati bez titule. Zaostaju Rubronegri za liderom Palmeirasom dvocifren broj poena, praktično su već digli ruke od borbe za tron, ali nisu odustali i od plasmana u Kopa Libertadores. Pobedom nad Bragantinom na Marakani u 29. kolu ponovo je ekipa iz Rio de Žaneira preuzela četvrtu poziciju, poslednju koja garantuje učešće u grupnoj fazi elitnog južnoameričkog fudbalskog takmičenja – 4:1 (1:0).

Nije Dorival Žunior mogao da računa na Davida Luiza i njegovog prezimenjaka Felipea, nekadašnje igrače Čelsija, na raspolaganju nije mu bila još nekolicina igrača, ali se izostanci nisu osetili u igri Flamenga. Štaviše, Flamengo je odigrao jednu od najboljih partija u poslednje vreme, po drugi put u poslednjih mesec dana postigao četiri gola na jednom meču i prekinuo seriju od četiri utakmice bez pobede u Seriji A.

Izabrane vesti

Najzaslužniji što se Flamengo vratio na pobednički put je Pedro. Drugi najbolji strelac ekipe u prvenstvu i ujedno najefikasniji fudbaler ovogodišnjeg Kopa Libertadoresa postigao je večeras tri gola i praktično sam oduvao rivala iz Braganse koji nije slavio na poslednjih devet utakmica u Seriji A…

Da će teško do trijumfa i večeras postalo je jasno u četvrtom minutu kada je Luan Kandido zaradio direktan crveni karton. Gabrijel Barbosa nije iskoristio penal, ali se već u 12. minutu iskupio i 10. golom u šampionatu doveo domaćina u prednost.

Gosti su, iako brojčano inferiorni, početkom drugog dela izjednačili preko Helinja, takođe udarcem sa bele tačke, ali time kao da su samo probudili bes kod domaćina. Konkretno kod Pedra. Ofanzivac Flamenga je u razmaku od svega pet minuta postigao het-trik i tako na najbolji mogući način proslavio prvenac u dresu reprezentacije Brazila do kojeg je došao na nedavnoj prijateljskoj utakmici sa Tunisom. Ove sezone već ima 27 pogodaka u svim takmičenjima i nema sumnje da bi mogao da bude Titeova uzdanica iz senke u Kataru.

BRAZIL 1 – 29. KOLO

Subota

Atletiko Mineiro – Fluminense 2:0 (1:0)

/Hulk 41, 65pen/

Seara – Amerika Mineiro 1:2 (0:1)

/Vina 90+4 - Žuninjo 25, Felipe Azevedo 68/

Internasional – Santos 1:0 (1:0)

/De Penja 23/

Atletiko PR - Žuventud 2:0 (1:0)

/Vitinjo 20, Fernandinjo 69/

Avai - Atletiko GO 1:2 (0:1)

/Potker 66 - Velington Rato 45+1, Baraljas 56/

Flamengo - Bragantino 4:1 (1:0)

/Barbosa 12, Pedro 66, 70, 71 - Helinjo 48pen/

Gojas - Fortaleza 0:1 (0:1)

/Saša 14/

Nedelja

02.00: (1,65) Korintijans (3,50) Kujaba (6,25)

Utorak

01.00: (3,90) Botafogo (3,40) Palmeiras (2,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FlamengoBragantinoBrazilska Serija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara